8 Eylül açığa alınan öğretmenler listesi açıklandı mı?

PKK yardımı suçundan son dakika 11 bin 285 öğretmenin açığa alındığı açıklandı. Peki Açığa Alınan öğretmen listesi açıkladı mı?

8 Eylül açığa alınan öğretmenler listesi açıklandı mı?

Açığa alınan öğretmenler listesi hakkında yeni bir dalgalanma daha yaşandı. Geçtiğimiz gün Diyarbakır ziyaretnde bulunan Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarına konu ettiği PKK ile  ilişkisi ulunan öğretmenlerin de açığa alınacağı operasyonlar hareketi son dakika başladı. Ve elimize geçen bilgilere göre  bin 285 öğretmen PKK yataklık ve yandaşlığı suundan açığa alındı. FETO, PKK derken, terör örgütleri üzerine başlatılan operasyonlarda terörün eğitim koluna son dakika darbe vurulduğu haberi yayınlandı. İllere gönderilen açığa alınan öğretmen listesi açıklandı mı? kimler açığa alındı derken tümdetayları diyarbakirsoz.com olarak sizler için araştırdık.

AÇIĞA ALINAN ÖĞRETMEN LİSTESİ AÇIKLADI MI?

PKK yandaşlığı yaptığı gerekçesi ile binlerce öğretmenin son dakika görevden atıldığını açıklamıştık. Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da konusuna değindiği operasyon okulların açılmasına günler kala gerçekleştirildi. Valiliklerin açıklamalarına göre b sayının 14 bine kadar ulaşacağı da belirtiliyor. Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır ziyaretinde yaptığı konuşmada "Bu bölgede görev yapan, terörle bir şekilde iç içe olmuş 14 bin öğretmen olduğu tahmin ediliyor. Ancak bunların ne kadarının doğrudan terör örgütüyle ilişkili olduğu, ne kadarının olmadığı yapılacak incelemelerle, soruşturmalarla ortaya çıkacak" ifadelerini kullanmıştı.

8 EYLÜL AÇIĞA ALINAN ÖĞRETMENLER LİSTESİ

AN itibari ile duyumlanan haber sonrasında akimlikler merak ediliyor. İllere gönderilen isimler akabinde PKK terör örgütü ile bağlantılı olan açığa alınan öğretmen listesi henüz açıklanmadı. Detaylar elimize ulaştığı an da sizlerle paylaşacağız.

AÇIĞA ALINMA NE DEMEKTİR?

Açığa aınma devlet memurları kanunu'nun 137-145. açığa alınma şöyle tanımlanıyor, görevi başında kalmasında sakınca görülecek "devlet memurları" hakkında alınan ihtiyati bir tedbirdir. kamuoyunda açığa alınma ya da el çektirme olarak bilinmesine karşın mevzuatta böyle tarif edilmemiştir. yine kamuoyunda yanlış bilinen yaygın bir konuda açığa alınan memurun memuriyet hayatı biter şekinde yorumlanmasıdır. Fakat açığa alınan bir memur işten atılarak memuriyet hayatı biter diye bir durum söz konusu değildir.

Kaynak: Diyarbakır Söz