Adreste, olayda aynı! Bu kez 145 çocuk zehirlendi

Geçtiğimiz günlerde yaşanan olayın aynısı yine Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaşandı. Yine Siverek'te okulda yedikleri yemeğin ardından rahatsızlanan 145 öğrenci tedavi altına alındı.

Adreste, olayda aynı! Bu kez 145 çocuk zehirlendi

YETKİLİLER YİNE DERİN UYKUDAYMIŞ

İlçeye 55 kilometre uzaktaki Çıkrık Mahallesi'ndeki Şehit Hamit İris Ortaokulu ile Şehit Orhan İrkarlı İlkokulu'nda öğle yemeği yiyen öğrencilerden bazıları, bir süre sonra mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetiyle okul idaresine başvurdu.

Bunun üzerine ilk belirlemelere göre 145 öğrenci, ambulans, öğrenci servisleri ve veliler tarafından Siverek ve Diyarbakır'daki hastanelere kaldırıldı.

TEKRARI YAŞANMAMALI!

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, konuyla ilgili İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce gerekli incelemelerin yürütüleceğini belirterek, yemeklerden numuneler alındığını aktardı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da konuyla ilgili inceleme başlatıldığını kaydedilirken aynı dönem içinde farklı okullarda yaşanan zehirlenme vakasının müdürlükler tarafından pekte umursanmadığı tartışma konusu haline geldi.

Öğrencilerin yediği yemeklerden eğitimcilerde yiyor olsaydı olayın bu kadar büyümeyeceğini çünkü insanın konu kendi canı olunca bu kadar dikkatsiz davranmayacağını ifade eden veliler, aynı olayın bir daha tekrar tekrar yaşanmamasını temenni ediyor.

Haber: Filiz YAŞA 

Redaktör: Nazime Aslı ÇAVLAN

Kaynak: Diyarbakır Söz