Aram Tigran Kent Konservatuvarı yıl sonu etkinlikleri başladı

Büyükşehir Belediyesi Aram Tigran Kent Konservatuvarı ve Cegerwxîn Akademisi’nin yıl sonu etkinlikleri, Doğal Ritim Orkestrası ve Çocuk Korosu’nun seslendirdiği şarkılarla başladı. Büyük ilgi gören etkinlikler 30 Haziran’a kadar sürecek.

Aram Tigran Kent Konservatuvarı yıl sonu etkinlikleri başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Daire Başkanlığı’na bağlı Aram Tigran Kent Konservatuvarı ile Cegerwxîn Akademisi’nin beşinci  yıl sonu etkinlikleri başladı. 30 Haziran’a kadar sürecek etkinliklere, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zülküf Karatekin, sanatçı Kemal Gökhan Gürses ve çocukların aileleri katıldı.

RİTİM ATÖLYESİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Pet şişe, monitör, kaşık ve yoğurt kovalarının enstrüman olarak kullanıldığı Doğal Ritim Orkestrası’nın sahne almasıyla başlayan,  Çocuk Korosu’nun şarkılarıyla devam eden etkinlikler, izleyiciden büyük beğeni aldı. Ardından sahneye çıkan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ile DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, çocukları çiçek vererek kutladı.

ANLI: DİYARBAKIR SURLARI GİBİ BURADAYIZ

Etkinlikte konuşan Eş Başkan Anlı, son bir yıldır kentin ve bölgenin büyük acılar yaşadığını belirterek, “Ülkenin her dört parçasından tüm lehçelerden şarkılar söyleyerek, içerisinde özgürlüğü barındıran bir rüzgar estirerek bizleri mutlu ettiniz.” dedi. 7 den 70’e tüm halkın el ele vererek ortak bir amaç için birliğini güçlendireceğini söyleyen Anlı, “Kayyum atamayı, bakan atamayı, vali atamayı düşünenler görsün ki biz Diyarbakır Surları gibi buradayız.” dedi.

TUNCEL: YAŞAMI VE UMUDU BÜYÜTMENİN ZAMANIDIR

DBP Eş Genel Başkanı Tuncel ise, her yerinde savaşın yaşandığı coğrafyada hayatın devam ettiğini gösterdikleri için çocuklara teşekkür etti. Tuncel, “Çocuklarımıza ölüm reva görülmemeli. Bugün şarkılarımızla geleceği örmenin, yaşamı ve umudu büyütmenin zamanıdır.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Eş Başkanlar çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinlikte ayrıca çocuk biriminin resim ve fotoğraf sergisi açıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz