Bakan Dinçer: 161 bin dersliğe ihtiyacımız var

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Türkiye geneli 161 bin dersliğe ihtiyaçlarını olduğunu söyledi.

Bakan Dinçer: 161 bin dersliğe ihtiyacımız var

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Türkiye geneli 161 bin dersliğe ihtiyaçlarını olduğunu söyledi.

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Kızılağaç Turizm Bölgesi'nde Mesleki ve Teknik Eğitim Çalıştay'ına katılmak üzere şehre gelen Bakan Dinçer, AK Parti Manavgat İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bakan Dinçer'i parti merkezi girişinde İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu karşıladı. Dinçer burada yaptığı açıklamada ilköğretimde okullaşma oranının yüzde 98, okul öncesinde ise bu rakamın yüzde 67 olduğunu söyledi. Türkiye'de derslik açığının kapanmasında 7 milyar liralık kaynak ihtiyacı olduğunu belirten Dinçer, okul öncesi eğitimde hedeflerinin ise yüzde 100 çıkarmak olduğunu kaydetti.

Dinçer, bir gazetecinin eğitimin 12 yıla çıkarılmasıyla ilgili 28 Şubat'ın intikamını mı alacaksınız sorusuna ise bunlar sübjektif yaklaşımlar, bu tür söylentilerle eğitimde bir yere varamayız cevabını verdi. Dinçer, "Okul öncesi eğitimde hedefimiz yüzde 100 çıkarmak istiyoruz. Toplamda 161 derslik açığımız var. Bunu kapatmak içinde 7 milyar lira kaynağa ihtiyacımız var. "dedi.

Bakan Dinçer daha sonra 'Okullar Hayat Olsun Projesi' kapsamında Yunus Emre İlköğretim Okulu'nda işitme engellilere yönelik açılan bilgisayar kursunu ziyaret etti. Dinçer, ziyarette işitme engelliler ile işaret dili tercümanı Kuddisi Aydın'ın tercümanlığı ile anlaştı. Bakan Dinçer, işitme engellilerin daha iyi bir şekilde eğitim ve öğretim görmesi için işitme engellilerin eğitim ve öğretimi kolaylaştıracak 'işitme engelli alfabesi' hakkında çalışma yaptıklarını kaydetti. Dinçer, işitme engelliler ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Yunus Emre İlköğretim Okulu'ndan ayrıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler