Batman'ın kültürel değerleri sergileniyor

Batman Kültür ve Sanat Derneği’nde fotoğrafçılık eğitimi görecek olan kadınlar, bu süreçte değişik eğitim ve atölye çalışmalarına tabi tutulacak. Yine proje süresince kadınlar şehirde yaşayan her kesimden kadınların fotoğraflarını çekecek ve bu eserleri daha sonra sergileyebilecek.

Batman'ın kültürel değerleri sergileniyor

Aynı çalışma, eş zamanlı olarak yine Almanya’nın Celle şehrinde de yapılacak. Her iki fotoğraf sergisinden sonra kadınların eserleri büyük bir fotoğraf sergisiyle sunulacak. Almanya’nın Celle şehri kadınları ile Batmanlı kadınları buluşturmayı amaçlayan proje 3 aylık süreyi kapsayacak.

‘KADINLAR KADIN GÖZÜYLE FOTOĞRAFLANACAK’

Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel, proje ile kadınların sosyal hayata katılımlarının sağlanması ve sergilerle ildeki birçok kadını buluşturup kendi gerçeğini fotoğraflar ve yüz yüze sohbetlerle anlayarak, bilinçlenme ve değişime bir adım atmalarına katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Akel, “Bu proje, aynı zamanda Batmanlı kadınlarla Celle’de yaşayan kadınlarımızı buluşturması bakımından da çok önemli bir proje. Sanatta da kadınların etkin hale gelmesini önemsiyoruz. Çünkü kadınlar genellikle erkek gözüyle fotoğraflandı. Hem Celle hem de Batman’da birçok kadını buluşturup kendi gerçeğini kendi bakış açısıyla fotoğraflayacak olan kadınlar hakikat konusunda çok daha aydınlatıcı olacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz