Beceri laboratuvarı eğitime fark kattı!

Simülasyon destekli beceri laboratuvarı, 2016-2017 eğitim- öğretim yılında alt yapısı yanı sıra eğitim gereçleri bakımından, Hemşire adayları için, eğitimde farklılık yaratacak.

Beceri laboratuvarı eğitime fark kattı!

Dicle Üniversitesi'ne bağlı Atatürk Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü, simülasyon destekli beceri laboratuvarı, 2016-2017 eğitim- öğretim yılında alt yapısı yanı sıra eğitim gereçleri bakımından teknolojik cihazlarla yenilendi.

İnsan yaşamı ile doğrudan ilgili olan sağlık eğitiminin eksiksiz verilebilmesi için bu eğitimin verildiği mekanlardaki ders araç ve gereçlerinin de eksiksiz olması gerektiğinden Yüksekokulumuzda faaliyet gösteren simülasyon destekli beceri laboratuvarına yetişkin ve çocuk hasta maketleri, bölgesel maketler, fototerapi cihazları, malzeme dolapları, uygulama masaları ve sandalyeleri alınarak laboratuvara modern bir görünüm ve işlerlik kazandırıldı.

EĞİTİME FARK GETİRDİ

Yüksekokul Müdür V. Prof. Dr. Mustafa Kelle; sağlanan eğitim-öğretim araçları ile, öğrencilerin psiko-motor ve bilişsel becerilerinin güçlendiğini daha önemlisi dikkati arttırarak eğitimi monotonluktan kurtardığını böylece öğrencilerin derse aktif katılımı ile öğrenimin kalıcılığının sağlandığını ifade etti. Prof. Dr. Mustafa Kelle, yapılan bu yenilenme çalışmaları ile birlikte, Sayın Rektörümüzün destek ve katkılarıyla, akademik - idari kadroların artırılması ve fiziki yapının iyileştirilmesi sonucunda Hemşirelik Fakültesine dönüşüm hedeflerine bir adım daha yaklaşmış olduklarını belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz