Çermik Kaymakamlığı Öğrenciler İçin Gezi Düzenledi

Çermik Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından SODES kapsamında yürütülen 'Biz Okuyoruz Çermik Gelişiyor' projesi çerçevesinde 146 öğrenci için gezi düzenlendi.

Çermik Kaymakamlığı Öğrenciler İçin Gezi Düzenledi

'Biz Okuyoruz Çermik Gelişiyor' projesi kapsamında 100 ilköğretim ve 46 lise öğrencisi, üç otobüsle Diyarbakır ve Şanlıurfa gezisine katıldı.

GEZİ DÜZENLENDİ

Belediye önünde düzenlenen öğrencileri uğurlama törenine Çermik Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kaya, Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Bozdoğan katıldı. Kaymakam Babahanoğlu, Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından başlatılan ve SODES tarafından desteklenen 'Biz Okuyoruz Çermik Gelişiyor' projesi çerçevesinde köy ilköğretim okullarında okuyan Diyarbakır'ı hiç görmemiş 100 öğrenciyi Diyarbakır'a geziye gönderdiklerini belirterek, öğretmenler nezaretinde geziye gönderilen öğrencilere Diyarbakır tarihi ve turistik mekanlarının gezdirileceğini söyledi.

ÖĞRENCİLERİN İLGİSİ

Kaymakam Babahanoğlu, 46 lise öğrencisini de Şanlıurfa'ya geziye gönderdiklerini vurgulayarak, yaklaşan SBS ve LYS öncesi öğrencilerin moral ve motivasyonlarını yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti.

Öğrencilere hitaben kısa bir konuşma yapan Kaymakam Babahanoğlu, "Diyarbakır ve Şanlıurfa'yı doya doya gezeceksiniz. Devlet olarak biz eğitimimize katkı sunmak amacıyla sizleri geziye gönderiyoruz. Sizden beklentimiz yaklaşan SBS ve LYS sınavlarında başarılı olmanızdır" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz