Çocuk Yaz Kampı bir hayat okulu gibi

Bu yıl 7’incisi yapılan Çocuk Yaz Kampı’nda çocuklar bir yandan gönüllerince eğleniyor bir yandan da yaşam eğitim görüyor.

Çocuk Yaz Kampı bir hayat okulu gibi

İtfaiye ekipleri yangın ve ilk müdahale eğitimi verirken, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı uzmanları da hijyenden üreme sağlığına, çocuk haklarından çevre eğitimine kadar pek çok alanda çocukları hayata hazırlıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün organizasyonu ile Elazığ’ın Gezin İlçesi’ndeki Hazar Gölü kenarındaki Çocuk Yaz Kampı’nda her hafta 80 çocuk tatil yapıyor.

 Sabah saat 7.00’de kalkan çocuklar önce yataklarını düzeltiyorlar ardından da kişisel bakımlarını yapıyorlar. Kimi çocuklar ilk kez dişini fırçalıyor. Ardından kahvaltı yapıyorlar. Kahvaltının ardından çocuklar ilgilerine göre atölyelere katılıyor.

TATİL VE EĞİTİM BİRDEN

Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürü Kadir Göğer çocukların her birinin tatil boyunca çocuklar için demokrasi, çocuk hakları, çevre atölyesi, poi, drama, sinema, alternatif enerji kaynakları, üreme sağlığı, hijyen atölyelerinden yararlandığını söyledi.

Göğer, kimi çocukların da ilgi alanlarına göre okuma, satranç gibi alanları tercih ettiğini belirtti. Belli saatlerde de çocuklar havuzda yüzerek gönüllerince eğleniyor.

7 YILDAN BUYANA SÜRÜYOR

7 yıldan bu yana yapılan Çocuk Yaz Kampı’nda bu yıl ilk kez İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri de çocuklara yangında ilk müdahale konusunda bir eğitim veriyor. Her gruba el broşürü de dağıtan itfaiye ekipleri, yangın anında neler yapılması gerektiği konusunda uygulamalı eğitim yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz