Görüş Bildir

Çocuklar uzay yolculuğuna çıktı

Bismil İlçe Belediyesinin, ilçedeki okullara yönelik düzenlenen ve çocuklara yeni ufuklar açma, gelişimlerine artı bir değer katma adına gerçekleştirilen “Uzay Çadırı/Planetaryum” gösterileri Atatürk İlköğretim Okulu’nda devam etti.

Çocuklar uzay yolculuğuna çıktı

İlçenin her alanına yerel yönetimin gücüyle dokunuşlar yapmaya devam eden Bismil Belediyesi, geleceğimiz olan çocuklarımıza yönelik farkındalık ortaya koyan çalışmalara da bir bir imza atıyor. Bu kapsamda Bismil Belediyesi, gökyüzünü en ince ayrıntısına kadar gösteren “Uzay Çadırı/Planetaryum” gösterisini ilkokullarda eğitim alan çocukların ayaklarına kadar götürüyor. Zaman zaman farklı okul ve parklarda sürekli devam edecek Planetaryum gösterilerinin ilk durağı Atatürk İlköğretim Okulu oldu. Bismil Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğüne bağlı Personellerin gözetiminde çocuklara galaksinin tüm bilinmeyenlerini ortaya koyan Planetaryum gösterisini izletiliyor.

Etkinliğin Diyarbakır’da bir ilk olduğunu söyleyen Başkan Gülenç, “Zaman zaman farklı okullar ve parklarda sürekli devam edecek olan Planetaryum gösteriminin ilki Atatürk İlköğretim okulunda başlattık. Bildiğiniz gibi okullarda devam eden Planetaryum, yani uzay gösterisi etkinliklerimiz sürekli devam edecek. Uzay tabi ki çocuklar için çok gizemli. Aynı şeyleri bizlerde okul yıllarında yaşadık. Uzay nedir? Gezegen nedir? Dünyanın güneş ve ay ile ilişkisi nedir? Bunları görsel olarak çocuklarımıza ifade edebilmek adına Uzay çadırını çocuklarımızla buluşturduk” dedi.

Bismil Belediyesi’nin yarının umudu olan çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamak adına Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak projeler ürettiğini söyleyen Başkan Gülenç, “Gücümüzün yettiği oranda onlara katkı ve destek olmaya çalışıyoruz. Bir taraftan da çocuklarımızın daha kaliteli yetişmesi adına bu tür farkındalık oluşturan eğitim ve faaliyetler yapmaya çalışıyoruz. Uzay çadırı ile çocuklarımızın uzay merakını bir nebze de olsa gidermiş olduk. Bizler de bundan mutluluk duyduk” diye konuştu.

“Çocuklar için ne yapsak az”

Geleceğin teminatı çocuklar için ne yaparlarsa yapsınlar az olduğunu ifade eden Gülenç, şöyle devam etti: “Bütün derdimiz ve heyecanımız, bütün yaptığımız faaliyetler onlara daha güzel bir gelecek içindir. Bu vesile ile tekrar çocuklarımızın eğitimlerine her daim katkı vermek temennisiyle, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum” ifadelerinde bulundu.

Uzayı ve gökyüzü izlerken çok heyecanlandığını söyleyen Atatürk İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi Şevval Aksa Çelebi ise, “Uzay çadırında Uzayı izlerken çok heyecanlandım, yıldızları gördüm, dev canavarlar üzerime geliyordu, gerçek gibiydi, teşekkür ederim” dedi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi