Dicle Üniversitesinin projesine TÜBİTAK'tan 1 milyon 650 bin liralık bütçe

Dicle Üniversitesinde görevli akademisyenlerin bir projesi daha TÜBİTAK kapsamında tam not almakla kalmayarak TÜBİTAK'tan 1 milyon 650 bin liralık bütçede aldı.

Dicle Üniversitesinin projesine TÜBİTAK'tan 1 milyon 650 bin liralık bütçe

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Anorganik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yrd. Prof. Dr. Murat Aydemir’in yürütücüsü olduğu “Fonksiyonel Rutenyum Amido-Fosfinit Kompleksi: Sentez, Karakterizasyon, Aktivite Tayini; Deney Tasarımı ile Optimize Nano-Lipit Formülasyonlarının Hazırlanarak Kanser Tedavisinde in Vitro ve in Vivo İncelenmesi’ isimli proje TÜBİTAK 1001 ÇABA kapsamında 1.650.000 TL lik bütçe ile kabul edildi.

Proje kapsamında, meme kanseri tedavisinde etkisi kanıtlanmış Fosfinit-Ru-benzen kompleksinin, (RuPA), uygun bir lipit nanotaşıyıcı içine yüklenmiş, intraperitonel (i.p) olarak uygulanabilen bir formülasyonun geliştirilmesi ve meme kanseri tedavisinde kullanılan ilaçlara bir alternatif molekül ve formülasyon geliştirilmesi amaçlanmıştır. Acıbadem Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek in-vivo deneyler, kimya, eczacılık ve veterinerlik alanında akademik iş birliklerinin gelişmesine ve karşılıklı bilgi aktarımına önemli katkılar sağlayacaktır. Dolayısıyla, araştırmacıların birlikte çalışmasına olanak sağlanacak ve yeni bilim insanlarının multidisipliner anlayışı benimsemesi, aynı zamanda özgünlük ve yaygın etki açısından üst düzey çalışmaların gerçekleştirilmesinin de önünün açılması sağlanacaktır.

Kaynak: Diyarbakır Söz