Diyarbakır, ERUS'a hazırlanıyor

Diyarbakır Uğur Dershaneleri'nin Erken Uyarı Sınavı (ERUS) hazırlıklarına başladığı belirtildi.

Diyarbakır, ERUS'a hazırlanıyor

Diyarbakır Uğur Dershaneleri kurucusu Zeki Esen, ERUS sınavının 27 Mayıs 2012 tarihinde yapılacağını söyledi.

Esen, "Ülkemiz genelinde ve Diyarbakır'da değişimi bilimsel bilginin ışığında gerçekleştirmenin önemini söylemek ve yapmanın aynı şey olmadığını çok iyi biliyoruz. Bu nedenle öğrencilerimize sınavlara hazırlanırken bilimsel uygulamalara ağırlık veriyoruz. ERUS'da bunun bir parçasıdır. Bu kapsamda üniversitelere hazırlık sürecinin başlangıcı olarak kabul edilen ve 2007 yılından bu yana tüm

Türkiye'de sayıları iki yüzü aşan Uğur Dershaneleri şubelerinde uygulanan ERUS bu yıl da 27 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek. Diyarbakır Uğur Dershaneleri dört ayrı şubesinde aynı tarihte uygulanacak ERUS ile öğrencilerine ayrıcalık yaşatmaya devam ediyor" dedi.

 

‘4 YILDIR UYGULANIYOR’

ERUS'un Uğur Dershaneleri'nde uygulanan kişiye özgü öğretim modelinin basamaklarından biri olarak tanımlandığını belirten Esen, ERUS ile 9-10-11 olarak bilinen ara sınıflardaki öğrencilerin bu yılki müfredatla ilgili eksik kaldıkları konuları belirlemeyi amaçladıklarını söyledi. "4 yıldır uyguladığımız bu sınavın sonuç karneleri çıkarılır ve öğrencilerimizin eksik oldukları derslerden Haziran ayında tamamen onlara özel ön hazırlık programı uygulanır" diyen Esen, "Her öğrencinin eksik olduğu ders farklı olacağı için öğrencilerimizi karnelerindeki sonuçlarına göre oluşturulan sınıflara yerleştiriyoruz. Derslere katılan öğrencilerimiz yaz tatiline daha bilinçli ve dolu girecekler. Bir sonraki yılın hazırlıklarını daha bilinçli yapmaları mümkün olacaktır. ERUS bir sıralama sınavı değildir. Bu nedenle sınava giren öğrencilerimiz sıralamaları karnelerinde olmayacaktır. ERUS'un amacı tamamen konulardaki eksiklerini tespit etmektir. ERUS'a dershanemize 2012-2013 yılı için kayıt yaptıran öğrencilerimiz katılacaktır. ERUS ile ilgili ayrıntıları bilgi almak isteyen öğrenci velilerimizi dershanemize bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz