Dübtam'dan çalıştay

Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBTAM)'inin ev sahipliğinde organize edilen Uygulamalı Moleküler Teknikler Çalıştayı başladı. Çalıştay üç gün sürecek.

Dübtam'dan çalıştay

Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBTAM) tarafından düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Uygulamalı Moleküler Teknikler Çalıştayı başladı. Çalıştay açılışında Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Eyyüp Tanrıverdi, Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu, Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Kenan Yakuboğlu ile üniversitemizden ve diğer üniversitelerden gelen çok sayıda akademisyen hazır bulundu.

Açılış konuşmasını yapan DÜBTAM araştırma sorumlusu ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevgi İrtegün, amaçlarının hem temel hem de klinik bilimlerinde yurt içi ve yurt dışında yaygın olarak kullanılan Western blot ve hücre kültürü tekniklerini uygulamalı olarak üniversitemiz ve diğer araştırmacıların dikkatine sunmak olduğunu dile getirdi.

ÜÇ GÜN SÜRECEK

Çalıştayda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu, bu konuda bir çalıştayın DÜBTAM tarafından ilk defa düzenlendiğini, Rektörümüzün bu tür çalışmalara önem verdiğini ve desteklediğini belirterek, çalıştayın üniversitemize, katılımcılara ve ülkemizde fayda getirmesini diliyorum ve şimdiden tüm katılımcılara hayırlı olmasını temenni ediyorum diye konuştu.

Açılış oturumunda, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr.  Dilara Akçora Yıldız, TÜBİTAK destekli “Kanser ve Kök Hücre Çalışmalarında Hücre Kültürü ve Western blot Uygulamalarının Önemi” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Konuyla ilgilenenler İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve 27 Ocak 2017 tarihine dek sürecek olan çalıştayı izleyebilirler.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler