D.Ü.'de Kürtçe seçmeli ders oluyor

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Senatosu, Tıp ve Eğitim fakültelerinde Kürtçe'nin seçmeli ders olarak okutulmasını kararlaştırdı.

D.Ü.'de Kürtçe seçmeli ders oluyor

Rektörlükten yapılan açıklamaya göre, dün toplanan üniversite senatosu, Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri Edebiyatı Bölümü bünyesinde Kürt Dili Edebiyatı Anabilim Dalı açılması, Tıp Fakültesi ile Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi bünyesinde ise Kürtçe'nin seçmeli ders olarak okutulmasını karara bağladı.

Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Edebiyat Fakültesini bölüm olarak daha da zenginleştirmek için çalışmalar yaptıklarını, bu kapsamda bir çok yeni bölüm ve program açtıklarını belirterek, Kürt Dili Edebiyatı Bölümü'nün açılmasıyla bölüm ve programların daha da zenginleşeceğini söyledi.

2010-2011 eğitim ve öğretim yılından beri Dicle Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde Kürtçe kursların başarıyla devam ettiğini, bu kurslara katılan akademisyen ve öğrencilere sertifika verildiğini belirten Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, şunları kaydetti:

''Ders veren öğretim elemanları bu süreçte deneyim kazandı. Mezunların gittikleri yerlerde halkla daha iyi iletişim kurabilmeleri amacıyla Kürtçe'nin seçmeli ders olarak okutulmasını kararlaştırdık. Eleman temini için de kısa sürede her türlü altyapı çalışmaları tamamlanacak. Bu çerçevede yurt dışı üniversitelerle akademik işbirliği protokolü imzaladık.''

Kaynak: Diyarbakır Söz