Eğitim camiası karıştı

Kulp’ta iki öğretmen arasında yaşanan kavganın ardından idari yönde alınan karar, Eğitim-Sen ve Eğitim Bir Sen arasında gerilime neden oldu.

Eğitim camiası karıştı

DİYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde iki öğretmen arasında yaşanan kavgada Eğitim Sen'li öğretmenin açığa alındığı ancak Memur Sen’li öğretmene yaptırım uygulanmadığı gerekçesiyle, sendikeler karşı karşıya geldi.  Diyarbakır Eğitim Sen Şubeleri basın açıklamasıyla tepki gösterdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan açıklamada, üyelerinin açığa alınması kınandı, kararın “adil ve tarafsız olmadığı” iddia edildi.  

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde bulunan Kulp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görevli müdür başyardımcısı S.Ç. ile Kulp Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde rehber öğretmen olan M.M.S.’nın kavga etmesi üzerine soruşturma başlatılmış, soruşturmanın ardından Eğitim-Sen üyesi M.M.S açığa alınmıştı.

Karar nedeniyle Diyarbakır Eğitim Sen Şubeleri açıklama yaptı. Diyarbakır Eğitim Sen 1 nolu Şube Sekreteri Sinan Gündüz okuduğu açıklama alınan kararın adil olmadığını öne sürdü. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Hedef gösterme neticesinde yaşanan şiddet olayına  bağlı olarak üyemiz açığa alınmıştır. Şiddetin diğer tarafı olan kişi de üyemizi darp ettiği raporla kanıtlanmış olmasına rağmen korunmuştur. Ayrıca bu olay sonucunda üyemize darp raporu veren hekim, verilen raporun sahte olduğu iddia edilerek aynı şahıslar tarafından hedef gösterilmiştir, İlgili mercilerin vermiş olduğu bu kararın hukuksuz ve taraflı olduğu açıktır. Sözde sendikanın hedef göstermesiyle bu kararın verildiği açık ortadayken şu hususlar tarafımızca sorgulanan konular haline gelmiştir:

1) Öncelikle, sözde sendikanın başkanı hangi adli ve idari sıfatla mobesa görüntülerine ulaşıp bunu basına basına servis edebiliyor

2) Bu kararı veren ilgili disiplin kurulu hangi dayanakla sözü edilen bu sendika başkanının açıklamalarını bir direktif olarak alıyor ve harekete geçiyor? 

3) İlçe milli eğitim müdürlüğü neden bu sendikanın nüfuzu karşısında kıskaca alınarak onların doğrultusunda hareket ediyor?

4)Neden malum sendikanın bazı üyelerinin almış olduğu disiplin cezaları düşürülmüş, bazılarının da yaptığı ciddi yolsuzluklar neticesinde aldıkları kademe durdurma cezası yine bu sendikanın güdümünde kalan ilgili disiplin kurulu tarafından aylıktan kesme cezasına düşürüldü ve sonra da bu usulsüzlüğü yapabilmeyi bir güç olma algısına dönüştüren sözde sendika bunu üye kazandırmak için bir propaganda malzemesine dönüştürdü?”

Kaynak: Diyarbakır Söz