Eğitimcilerden Eğitim zirvesi

Diyarbakır İl Milli Eğitim Danışma Kurulu, Diyarbakır'ın Eğitim ve Öğretim'deki yeri, sorunları ve ileriye dönük yapılması gerekenler masaya yatırıp tartıştı. Okullaşma üzerinde durulurken, okullarda değerler eğitimine de ağırlık verilmesi istendi.

Eğitimcilerden Eğitim zirvesi

İl Milli Eğitim Danışma Kurulu, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan başkanlığında yapılırken, Kurul Diyarbakır'ın Eğitim ve Öğretim'deki yeri, sorunları ve ileriye dönük yapılması gerekenleri masaya yatırdı. Toplantıda, okullarda değerler eğitimine ağırlık verilmesi istendi.

EĞİTİMDE KALİTEYİ ARTIRMAK

2015-2016 eğitim öğretim yılının genel bir değerlendirmesini yapmak, 2016-2017 eğitim öğretim yılında, il genelinde eğitimde var olan ihtiyaçların doğru tespitini yapmak, paydaş kurumlarla işbirliğine geçilerek, Diyarbakır'daki eğitim profilini yükseke çıkarma noktasında, atılması gereken adımların ele alındığı, İl Milli Eğitim Danışma Kurulu, Mehmetkçik İlkokulu Toplantı salonunda yapıldı.

İl milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan'ın başkanlık ettiği toplantıya, Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Giray Topal, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Osman Alakuş, Maarif Müfettişleri Başkanı Erol Altunbay, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Toplantıda eğitim-öğretim hizmetlerinin daha etkili ve verimli kullanılmasına yönelik çalışmalar, TEOG, YGS ve LYS sınav sonuçlarının değerlendirilmesi, başarıyı artırmak için gereken tedbirler, okullaşma oranı, okullardaki derslik ihtiyaçları ve çözüm önerileri ele alan Milli Eğitim Müdürü Aslan, “İlimiz Eğitim kalitesinin arttırılması, ikili öğretim yapan okulların tamamının normal eğitime geçmesi, sınıf mevcutlarının ideal sayıya indirilmesi ve daha nitelikli eğitim sağlanabilmesi için; yeni eğitim yatırımlarının yapılması, ihtiyacı olan okulların onarılması gibi diğer idari iş ve işlemleri de paydaşımız olan kurumlar ile koordineli bir şekilde yürütmekteyiz, çalışmalarımızı hafta içi hafta sonu demeden, mesai mefhumu gözetmeden sürdürmekteyiz” dedi.

DEĞERLER EĞİTİMİNE ÖNEM

İl Valimiz sayın Hüseyin Aksoy'un koordinesinde yürütülen çalışmalar ile gerek telafi eğitimleri gerekse diğer bütün eğitim faaliyetleri ile eğitim-öğretimin kusursuz yürütülmesi yönünde gerekli adımların atıldığını söyleyen Aslan, "Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, Vizyonumuz; tüm okul ve kurumlarımızı bilim ve kültür merkezi haline getirmenin yanında, çocuklarımıza davranış boyutunda da gereken eğitimi vermektir. Bu doğrultuda gençlerimize ve çocuklarımıza, vatan, millet sevgisini aşılayacak, öğrencilerimizin davranışlarına etki edecek tüm konularda, onların eğitimi için ciddi çabalar içeren ‘Değerler Eğitimi Projesini’ faaliyete geçirdik. Okul yöneticilerimizin, velilerimizin ve öğrencilerimizin eğitimdeki üretkenliği, verimliliği arttıran çabalarını önemsiyoruz. İlimizin eğitim çıtasının yükseltilmesi, eğitim ortamından uzak kalmış çocuklarımızın eğitim ve öğretime kazandırılması, okullarımızda yürütülen eğitim faaliyetlerine çevresel etkilerin değerlendirilmesi ve alınabilecek tedbir ve önlemlerin konuşulması için bu toplantıda ilimiz eğitim çalışmalarına rehberlik edecek tavsiye niteliğinde kararlar alacağız” diye konuştu.

DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE EĞİTİM

Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Giray Topal ise, “Eğitim ailede başlıyor, okullarda gelişiyor ve hayat boyu devam ediyor. Biz dekanlık olarak eğitim konusunda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Bilgi ve birikimlerimizi sizlerle paylaşmaya hazırız. Bizim özellikle eğitim fakültesi olarak uygulama okulları kompleksine ihtiyacımız var. Böylece hem biz öğrencilerimizin staj çalışmalarını yapar hem de öğretmenlerinizden faydalanmış oluruz. Diyarbakır’ın imkânsızlıklara rağmen eğitim başarısı birçok ilden çok daha iyi olduğunu net bir şekilde görebiliyoruz. Bu başarıyı el birliğiyle daha güzel noktalara taşınacağına inanıyorum ” dedi.

Toplantı daha sonra İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Tekdemir tarafından TEOG, YGS ve LYS sınav sonuçlarının değerlendirilmesi, yatırımlar, okul, derslik yapımı ve ihtiyacı, okul veya eğitim kurumu olarak kullanılabilecek uygun resmi kurum binalarının tahsisi, belediyelerin eğitime ayırması gereken katkı başlıkları altında bir brifing verildi.  Brifingin ardından katılımcıların görüş ve önerileri alındıktan sonra toplantı sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler