'Eğitimle zanaatkar kazandırma'

Bitlis Eren Üniversitesi'nin Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırladığı ''Bitlis'e Eğitimle Zanaatkar Kazandırma'' projesinin, Kalkınma Bakanlığı'nca 135 bin lira bütçeyle desteklenmesinin kabul edildiği bildirildi.

'Eğitimle zanaatkar kazandırma'

Bitlis Eren Üniversitesi'nin Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırladığı ''Bitlis'e Eğitimle Zanaatkar Kazandırma'' projesinin, Kalkınma Bakanlığı'nca 135 bin lira bütçeyle desteklenmesinin kabul edildiği açıklandı.

Üniversite SODES ve Kurum Projeleri Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Serkan Özel, projenin, BEÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu bünyesinde mesleki eğitim kursları verilmesiyle gerçekleşeceğini söyledi.

KURS VERİLECEK

Öğretim Görevlisi Erdinç Vural'ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan projede verilecek kurslarla, ilde yaşayan işsiz ve yoksul kesimin istihdamları için bir kapı aralanacağını belirten Özel, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de proje ortağı olduğunu kaydetti. Özel, ''Projede, bilgisayar işletmenliği, inşaat işleri ve metal teknolojileri kursları verilecek. Kursların bitiminde kursiyerlere bilgisayar kullanımı, sıvacılık ve temel metal şekillendirme elemanı sertifikaları verilecek. Bu sertifikalar kursiyerlerin yalnız ilimizde değil, farklı illerde de iş bulmalarına önemli katkı sağlayacak'' dedi.

İŞSİZLİK CİDDİ BOYUTTA

Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru ise, sürekli göç veren ilde işsizliğin oldukça ciddi boyutta olduğunu bildirdi.

Doğru, ''Üniversitemiz tarafından hayata geçirilen projeler sayesinde, ilimizdeki iş sahibi olamayanlara mesleki eğitimler vererek, onların vasıf sahibi olmalarını sağlayacağız. Böylelikle de ilimizdeki işsizlik oranını azaltarak verilen göçün önüne geçeceğiz'' dedi.

Projede, toplam 60 kursiyerin mesleki eğitim alacağını kaydeden Doğru, eğitimler için kursiyerlerden hiçbir ücret talep edilmeyeceğini, projeye katılacaklara da günlük ücret ödeneceğini, kursların üniversite bünyesinde oluşturulacak mesleki eğitim merkezi ve atölyelerinde verileceğini ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz