Eren Üniversitesine kameralı güvenlik

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) kampüs alanı ve ilçelerdeki meslek yüksek okullarının güvenliğinin sağlamak amacıyla, farklı noktalara 400 kamera yerleştirildi.

Eren Üniversitesine kameralı güvenlik

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 yılda altyapısı tamamlanan kamera sisteminin hizmete girdiğini belirterek, 2,7 milyon liraya mal olan sistemin, Türkiye'deki üniversitelerde çok nadir bulunduğunu söyledi.

Doğru, "Gece görüş ve HD kalitesiyle görüntü alan bu sistemle, üniversitemiz daha da güvenli olacak. Sistemin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

BEÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Musa Çıbuk ise sistemin ODTÜ ve Gazi üniversitesi gibi büyük üniversitelerde bulunduğunu söyledi.

Eren Üniversitesine kameralı güvenlik

Sistemle görüntü olarak hem güvenliği sağlamayı hem de kampüs alanına hakim olmayı amaçladıklarını belirten Çıbuk, sistemde 8 sunucu olduğunu ve 480 terabaytlık ham kapasitenin bulunduğunu kaydetti.

Çıbuk, "30 günden fazla kayıt yaparak görüntüleri saklayabiliyoruz. Değişik ayarlamalar yaparak bu süreyi 6 aya çıkarabiliriz. İlk etapta kamera sayımız 400 civarında olacak. Ancak proje tamamlandığında bu 500'ü bulacak" dedi.

Bir noktanın 2 ile 3 kamerayla izlenebileceğini ve bu kameralarda sıkıntı olduğunda alanı gören diğer kameralardan görüntü alabileceklerini bildiren Çıbuk, kampüsü özellikle öğrenci ve personel için güvenlik anlamında yaşanabilir hale getirdiklerini dile getirdi.

Çıbuk, "2,7 milyon lira harcanan ilk projemiz, bölgedeki ender çalışmalardan biri oldu. Ayrıca 136 kamera ilçelerimizdeki meslek yüksek okullarımıza kuruldu. Bütün görüntüler kayıt odasında olacak. Buraya girişler parmak iziyle yapılacak. İzleme odasında da görüntü alan kameralarımız var. Yani kendimizi de izliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler