Gören gözler!

Dicle Üniversitesi (DÜ) Görsel Sanatlar ve İletişim Kulübü'nce(DÜNİGS) "Güzel Bakan Gözler" adlı karma fotoğraf sergisi düzenlendi.

Gören gözler!

DÜ Kongre Merkezinde bahar şenlikleri kapsamında düzenlenen serginin açılışına Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, DÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün ve sergi danışmanı Yard. Doç. Dr. İdris Bedirhanoğlu ile öğrenciler katıldı.

Serginin açılışında konuşan DÜ Genel Sekreteri Eyigün, sergide yer alan fotoğrafları çeken öğrencilerle gurur duyduklarını söyledi.

GÖREN GÖZLER BUNLAR

Eyigün, Öğrencilere yönelik düzenledikleri kursların meyvelerini görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bu sergi göstermiştir ki; bahar döneminde açtığımız 41 kurs öğrencilerimiz ve üniversitemiz için çok başarılı geçmiştir. Çalışan ve üreten öğrencilere daha fazla imkan vererek daha büyük başarılara imza atmalarına vesile olacağız" dedi.

DÜNİGS Başkanı İnan Kılıç ise, kulüp olarak amaçlarının sosyal sorumluluk projelerinde yer almak olduğunu söyledi.

Bu kapsamda Siirt ve Batman ile Hasankeyf ilçesinde gönüllü olarak çocuklarla etkinlikler gerçekleştirdiklerini anlatan Kılıç, etkinliklerde kendilerine destek veren DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'a teşekkür ettiklerini belirtti.

BAYDEMİR VE EYİGÜN

Konuşmaların ardından Baydemir ve Eyigün sergiyi gezdi.

2 kardeşin sokakta oynarken çekilen fotoğrafını dikkatle inceleyen ve çocuklardan birinin gözünde problem olduğunu fark eden Baydemir, fotoğrafı çeken öğrenciden çocukla ilgili bilgi alarak gereken yardımı yapacaklarını söyledi.

Baydemir sergiyi gezdikten sonra yaptığı açıklamada, üniversite bünyesinde öğrenciler için 41 kurs açılarak öğrencilere sosyal, sanatsal ve kültürel etkinlik yapma fırsatı tanınmasını çok önemsediğini ifade ederek, "Bizim zamanımızda bu imkanlar yoktu. Sabah evden çıkarken hangi faili meçhule kurban gideceğimizin endişesi taşıyorduk. Şimdi Allah'a şükür, o günler geride kaldı. Daha huzurlu ve güvenli bir atmosferde yaşıyoruz. Geleceğimiz daha iyi olacak" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler