Hat ile guiling sanatlarının buluşmasından çıkan 35 eser sergilendi

Siirt Bilim ve Sanat Merkezi tarafından hat üzerinde quiling sanatı işlemesi sergisi açıldı. Hat üzerinde quiling sanatı işlemesi sergisinde 35 eser sergilendi.

Hat ile guiling sanatlarının buluşmasından çıkan 35 eser sergilendi

Güres Caddesi Sancaklar İlköğretim Okulu karşısında açılan sergi büyük ilgi gördü. Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Zekeriya Butur, bu sanatın tanıtılması ve yapılan eserleri sergilemek için bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirtti.

35 ESER SERGİLENDİ

 Resim öğretmeni Gülcan Yüce’nin hat üzerinde quiling sanatı işlemesi sergisinin büyük ilgi çektiğini ifade eden Butur, güzel eserlerin meydana geldiğini söyledi. Bu sanatın yayılması ve tanıtılması için öğrencilerin gönüllü olarak bu sanatı öğrendiğini ifade eden Yüce, 35 eserin hepsinin birbirinden güzel yapıldığını ve bu eserlerin öğrencilere ait olduğunu kaydetti.

SERGİYE İLGİ YÜKSEK

Vali Yardımcısı Mustafa Pala sergiyi gezdikten sonra yaptığı değerlendirmede, eserleri çok beğendiklerini ve sanatın daha da tanıtılması ve yayılması gerektiğine vurgu yaptı. Pala, bu eserlerin Kültür Merkezi'nde de sergileneceğini söyledi. Sergiyi Vali Musa Çolak, AK Parti milletvekilleri Afif Demirkıran, Osman Ören, kurum müdürleri ile vatandaşlar da gezdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz