Kadınlardan eğitim zaferi

Çeşitli nedenlerle eğitimden kopan 7 genç kadın, Bağlar Belediyesi Kardelen Kadın Evi'nin kurslarına katılarak üniversiteli oldu. İlkokuldan sonra okula devam edemeyen kadınlar, Kardelen Kadın Evi'nin açık öğretim destek kurslarına katılarak başarı gösterdi ve çeşitli üniversitelere yerleşti.

Kadınlardan eğitim zaferi

Çeşitli nedenlerle eğitimden kopan 7 genç kadın, Bağlar Belediyesi Kardelen Kadın Evi'nin kurslarına katılarak üniversiteli oldu.

Kadınlara ücretsiz eğitim desteği sunan Bağlar Belediyesi Kardelen Kadın Evi, 7 genç kadının hayatını değiştirdi. İlkokuldan sonra okula devam edemeyen kadınlar, Kardelen Kadın Evi'nin açık öğretim destek kurslarına katılarak başarı gösterdi ve çeşitli üniversitelere yerleşti. İlkokuldan sonra okullarını terk etmek zorunda kaldıklarını söyleyip, Kardelen Kadın Evi ile hayatlarının değiştiğini söyleyen kadınlar, çok çeşitli eğitimler aldıklarını, eğitim ve kurslar sayesinde önemli gelişmeler kaydettiklerini belirttiler.

‘EV ORTAMINDA BAŞARMAK ZORDU’

Dört yıl önce Kardelen Kadın Evi ile tanıştığını ifade eden Selma Adak, "Burada bizim için gösterilen özveri ve çabalar üniversiteyi kazanmamda yardımcı oldu. Açık öğretim kursları sayesinde meslek lisesini bitirdim. Şimdi Erzurum Atatürk Üniversitesi Odyometri Bölümü'nü kazandım. Ev koşullarında ders çalışmak çok zordu" diye konuştu.

Kardelen Kadın Evi'ne arkadaşlarının önerisiyle gelip gitmeye başladığını aktaran Birgül Biçimli, temel dersler dışında iyi bir arkadaşlık ortamından kaynaklı başarılı olduğunu kaydetti. Biçimli, "Dicle Üniversitesi Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Bölümü'nü kazandım. Hocalarımız ve yöneticilerimiz başarmamız için ellerinden geleni yaptı. Biz de kendimizi çalışmalarımıza verdik" dedi.

TELEVİZYON SAYESİNDE GELDİ

Sevgül Şeyhan da, beş yıl önce Kardelen Kadın Evi'ni televizyon tanıtımlarından tanıdığını söyleyerek, evde ders çalışma ortamı bulsa da yeteri kadar çalışamadığını ve temelinin olmadığını belirtti. Başarılı öğrencilerden biri olan Şeyhan şöyle konuştu:

"Dersler dışında bilgisayar sertifikalarımızı da aldık. Çok iyi eğitimler gördük. Kendi işimizi elimize alırsak ailemize de faydalı oluruz. Kardelen Kadın Evi yöneticilerine ve bütün gönüllü hocalarımıza çok teşekkür ederiz. Bu emeklerini hiçbir zaman unutmayacağız. Cumhuriyet Üniversitesi Optisyenlik Bölümü'nü kazandım, mutluyum."

‘KADIN AZMEDİNCE BAŞARIR’

Bağlar Belediyesi Kardelen Kadın Evi Koordinatörü Mukaddes Alataş ise yaptığı değerlendirmede, kadınların birçok sorunla karşı karşıya kaldığını, buna rağmen önüne koyduğu ve yapmak istediği her şeyi başardığını vurguladı. Alataş, "Kardelen Kadın Evi'ne gelen kursiyerlerimizden 7'sinin üniversiteye yerleştiğini öğrendik. 3 arkadaşımız da iyi bir puan almasına rağmen tercih yapmadı. Bu arkadaşlarımızın önümüzdeki yıl daha iyi okullara yerleşmesini umuyoruz. Bu durum bizi ve kadın arkadaşlarımızı çok gururlandırdı. Bu çalışmalara hep beraber emek verdik. Evinden çıkamayan, komşusuna gidemeyen, bakkala gidemeyen kadın arkadaşlarımız, bugün şehir dışında okumaya gidecekler" ifadelerini kullandı.   Arial"

Kaynak: Diyarbakır Söz