Kardeşlik köprüsü

Ankara’nın Sincan ilçesinde bulunan Ülkü Ulusoy İlköğretim Okulu, Diyarbakır’a kardeşlik köprüsü kuruyor. Ülkü Ulusoy İlköğretim Okulu, Diyarbakır Merkez Bağlar Mahallesi Vali Ahmet Cemil Serhadlı İlköğretim Okulu ile kardeş okul oldu.

Kardeşlik köprüsü

Türkiye'nin doğu batı kardeşliği öğrencilerin örnek uygulamaları ile pekiştiriliyor. Öğrenciler hiç görmedikleri kardeşlerinin ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalar yapıyor. Diyarbakır Merkez Bağlar Mahallesi'ndeki Vali Ahmet Cemil Serhadlı İlköğretim Okulu'nu kardeş okul seçen Ülkü Ulusoy İlköretim Okulu, kardeş okuldaki öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için kermes düzenledi.

KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ

Ülkü Ulusoy öğrencileri, kardeş okuldaki 150 öğrenciye kermesten elde ettikleri gelir ile giysi aldı. Alınan hediyeler Diyarbakır’a giden öğretmen ve velilerle kardeş okuldaki öğrencilere dağıtıldı. Hiç tanımadığı arkadaşlarından hediye alan Diyarbakırlı öğrencilerin sevinçleri hediyeleri getiren öğretmen ve velilere duygulu anlar yaşattı. Vali Ahmet Cemil Serhadlı İlköğretim Okulu öğrencileri, kardeşlerine mektup yazarak duygularını anlattı.

Ülkü Ulusoy İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Hüseyin Ordueri “Samanyolu Ülkü Ulusoy İlköğretim Okulu olarak Diyarbakır’da Vali Ahmet Cemil Serhadlı İlköğretim okulu ile kardeş okul olduk. Bir kardeşlik köprüsü oluşturmak istedik.” diye konuştu.

OKULA YARDIM SAĞLANDI

Kardeş okul projesi öğretmenlerinden Eyüp Kaya, “Ülkemizin doğu batı kardeşliğine bir katkı da biz vermek istedik. Bu bağlamda Diyarbakır Vali Ahmet Cemil Serhadlı İlköğretim Okulu ile kardeş okul olduk. Kardeş okulumuz idaresi ile görüşerek öğrencilerin acil olan ihtiyaçlarını tespit ettik. Velilerimiz ihtiyaçları karşılamak için kermes düzenledi. Elde edilen gelirle kardeş okul öğrencilerimizin ihtiyaçları karşılandı.” dedi.

Okul Velisi Kadir Kalan, “Böyle bir çalışma yapıldığını duyunca ben de nasıl katkıda bulunabileceğimi, bu kardeşlik köprüsüne nasıl faydalı olabileceğimi düşündüm ve katılmaya karar verdim. Sonra buraya geldiğimizde öğrencilerin gözlerindeki o ışığı, o kardeşliği o saflığı gördüğüm zaman aslında çok iyi bir işe katıldığımı, daha da nasıl ileriye gidebileceğimi burada gördüm. Bizzat onların gözlerinde yaşadım bunu” diye duygularını dile getirdi.

OKUL MÜDÜRÜ ELHAMAN

 

Vali Ahmet Cemil Serhadlı İlköğretim Okulu Müdürü Ramazan Elhaman, “ Samanyolu Ülkü Ulusoy’daki öğrenci kardeşlerimin hepsini gözlerinden öpüyorum. Oradaki velilerimizin emek vererek bu hizmeti yaptıklarını öğrendim çok duygulandım. Onların emeklerine yüreklerine sağlık diliyorum. Burada onlarında birer çocukları var. Her zaman biz onları da bekliyoruz. İnşallah biz de en kısa zamanda orada ki kardeşlerimizi ziyaret etmek istiyoruz.” şeklinde konuştu. Okul Aile Birliği Başkanı Abdulkadir Sati de bu tür faaliyetlerin kardeşliğin pekişmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Vali Ahmet Cemil Serhadlı İlköğretim Okulu öğrencileri ise ilk defa böyle elbiseler hediyeler aldıklarını, çok mutlu olduklarını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz