Kayıt çilesi

Diyarbakır’da Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’ne başvuru yaptırmak, kayıt yenilemek ve kitap almak isteyen öğrencilerin çilesi devam ediyor.

Kayıt çilesi

Ayhan YAŞAR

DİYARBAKIR- Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’ne sınavsız ikinci üniversite ile dikey geçiş başvurularını yapmak isteyen öğrenciler, Şehitlik Semti’ndeki Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Bürosu önünde sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşturmaya devam ediyor.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞUYOR

 

Zaman zaman gerginliklerin de yaşandığı kuyrukta, kimi kardeşinin kimi çocuğunun yerine sıraya girerek bekliyor. Uzun süren bekleyiş nedeniyle yorulan öğrenciler, kaldırım kenarında oturmak zorunda kalırken yaşanan tablo öğrencileri çileden çıkarıyor.

‘ONLİNE ÇÖZÜM NİYE YOK?’

 

Kayıt yenileme ve kitap almak isteyen vatandaşlar uzayan kuyruğa tepki gösteren öğrenciler, Diyarbakır’da tek olan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Bürosu’nun olması büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.

Üç elemanla geceli gündüzlü personeller çalışıyor ama yetersiz kaldıkları için uzun kuyrukların oluştuğunu ifade eden Öğrenciler, buna çözüm bulunması gerektiğini ancak yetkililerin bunu görmezden geldiğini dile getirdiler.

 

YETKİLİLER NEDEN İLGİSİZ

Birkaç gündür sıranın kendilerine gelmesini beklediklerini bildiren öğrenciler, ”Bütün gün bekliyoruz. Ancak, sıra gelmiyor. Daha önce basında haber olarak yer almasına rağmen yetkililer çözüm üretmiyor. Daha pratik ve online benzeri çözümler olmazsa bu rezalet devam edecek. Üç tane personel var. Onlar da gece-gündüz mesai demeden kayıt yaptırıyorlar, ama yeterli değil. Neden takviye personel ve araç-gereç sağlanmıyor. Hem okumamızı istiyorlar hem de şartları zorlaştırarak bezdiriyorlar.” diye tepki gösterdi.

KİTAPLAR DA EKSİK KALDI

Buarada, kayıt işlemlerinin yanısıra kitap teminin de sıkıntılı olduğu bildirildi. Öğrenciler şöyle dedi: “Bir taraftan parayı bankaya yatırıyoruz. Gelip kayıt yaptırıyoruz. Ama kitap almaya geldiğince, kalmadığı söyleniyor. Buraya neden yeterli kitap gönderilmiyor. Denilene göre 10 bin kişinin kaydı ve işlemi burada yapılıyor. 10 bin kişi için üç personel ne kadar yeterli olabilir. Soruyoruz, müdürlere yetkilileri, gelin-görün. Bu yağmurda bu soğukta kim saatlerce sırada bekler. Hangi çağda yaşıyoruz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz