Kız Öğrenci Yurdu haftaya tamamlanıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, kamusal yurt imkânlarının yetersiz olması nedeniyle mayıs ayında temelini attığı 272 kişilik Kız Öğrenci Yurdu'nun inşaatı haftaya tamamlanıyor. Belediye, yurdun kapılarını yeni eğitim öğretim yılında açmaya hazırlanıyor.

Kız Öğrenci Yurdu haftaya tamamlanıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin üniversiteli kız öğrencilerin barınma sorunu gidermek amacıyla inşa ettiği Kız Öğrenci Yurdu haftaya tamamlanıyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından eski Yıldız Havuzu’nun bulunduğu Yıldız Sokak’ta 2 bin 50 metrekarelik alana inşa edilen, zemin artı 8 kattan oluşan 272 kişi kapasiteli Kız Öğrenci Yurdu’nun önümüzdeki hafta tamamlanması ardından tefrişatının yapılıp yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi amaçlanıyor.

5 milyon 400 bin liraya mal olan yurtta, öğrenciler için 136 oda, yemekhane, kütüphane, bilgisayar odası, kantin ve çamaşırhane bulunuyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından iç döşemelerin yapılacağı Kız Öğrenci Yurdu için fen ve sosyal hizmet daire başkanlıklarında hummalı bir çalışma yürütülüyor.

10 oda engelli öğrenciler için düzenlendi

Konuyla ilgili bilgi veren Fen İşleri Daire Başkanı Bülent Uçan, 2015 yılında yapımına başlanan Kız Öğrenci Yurdu’nun haftaya tamamlanacağını belirterek, “Şu an bitme aşamasında olan Kız Öğrenci Yurdu’nun sadece çevre düzenlemesi kaldı. Bu hafta sonu temizlik ve küçük rötuşları yapıldıktan sonra tefrişatı için Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na teslim edilecek” dedi.

Kız Öğrenci Yurdu’nun bodrum, zemin artı 8 kattan oluştuğu ifade eden Uçan, 136 odanın bulunduğu yurtta, 10 odanın engelli öğrenciler için düzenlendiğini, yurttan toplam 272 öğrencinin faydalanacağını kaydetti. Uçan, yurtta iki asansör ve iki yangın merdiveni ile elektrik kesintilerinde otomatik olarak devreye girecek jeneratörün de bulunduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz