Minikler okula açık büfe kahvaltıyla başlıyor

Siirt'te devlete ait anaokulundaki minik öğrenciler, açık büfe kahvaltı ile güne başlıyor.

Minikler okula açık büfe kahvaltıyla başlıyor

Hasya Hatun Anaokulu'nda eğitim gören minikler, heyecanla girdikleri sırada öğretmenleri eşliğinde 10 çeşit kahvaltıdan istediklerini seçiyor.

Okul Müdürü Burcu Demirhan Cezlan, geçen yıl eğitime başlayan ve 6 öğretmenin görev yaptığı okulda yaklaşık 100 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Kentte okul öncesi eğitimi en üst seviyeye çıkarmak ve bunu yaygınlaştırmak için çabaladıklarını ifade eden Cezlan, bu amaçla farklı uygulamaları hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Yemeğin okul öncesi eğitime devam eden öğrencilerde karşılaşılan problemlerin başında geldiğini işaret eden Cezlan, "Yemek seçme, yemek yememe ve yemekten kaçma gibi davranışlar öğrencilerimizin çoğunda karşılaşmaktayız. Bu problemi öğrencilerimizle daha iyi aşmak için okul olarak aldığımız kararla açık büfe kahvaltı uygulamasını hayata geçirdik." diye konuştu.

Cezlan, olumlu etkilerini gözlemledikleri uygulama ile yemek problemini daha kolay şekilde aşabileceklerine inandıklarını belirtti.

Açık büfe kahvaltı ile öğrencilerin yemek seçmesinin geçildiğine dikkati çeken Cezlan, şunları kaydetti:

"Ayrıca öğrencilerimizin sosyal olarak sıra bekleme, sırası geldiği zaman servisini yapma, servisinden sonra masaya oturma ve yemek yeme gibi çocukta alışkanlık haline getirmeyi ve evlerinde de bu tür alışkanlıkları yerine getirmesini hedeflemekteyiz."

- "Yemedikleri yiyecekleri yemeye başladılar"

Öğrencilerin davranışlarında gelişme olduğunu fark eden velilerden olumlu dönüş aldıklarını aktaran Cezlan, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız kendi seçimlerini kendileri yaptıkları için yemedikleri yemeklere karşı ön yargıları kırıldı. Yemedikleri yiyecekleri yemeye başladılar. Evde kendi servislerini hazırladıklarını velilerinden duyuyoruz. Bunu bir başarı olarak görüyoruz ve mutlu oluyoruz"

Teknolojik araçların veya ebeveynlerin katkısı olmadan okul öncesi öğrencilerinin yemek yeme becerisini kazanamadığına dikkati çeken Cezlan, uygulama ile bu beceriyi kalıcı hale getirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Veli Sümeyra Maden, okulda açık büfe kahvaltı uygulamasının ardından çocuğunda gözle görülür ilerlemeler olduğunu söyledi.

"Açık büfe kahvaltı uygulaması, zenginliği ve çeşitliğiyle kahvaltı kültürünün oluşmasında çok önemli bir katkı sağladı." diyen Maden, uygulamada emeği geçenlere teşekkür etti.

İlhan Öneryıldız da uygulamadan memnun olduklarını vurgulayarak, "Veliler olarak okulumuzda yapmış olan açık büfe kahvaltı programının öğrencilerimizde yemeğini kendi seçme ve yemek yeme noktasında önemli bir bilinç oluşturduğuna inanıyoruz." dedi.

Serhat Yıldız da olumlu sonuçlarını gördükleri uygulamanın daha da yaygınlaşması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz