Öğrencilere bahar tavsiyesi

Güvender Yayınları Rehberlik Uzmanı Hakan Baykal, bahar aylarının gelmesiyle bastıran rehavetle öğrencilerin ders çalışmayı bıraktığını belirterek, bunun yanlış bir davranış olduğunu söyledi.

Öğrencilere bahar tavsiyesi

Kışın dingin, durgun yüzünün değişerek, öğrenciyi hapseden, istemese de ders çalışmak için gerekli olan ortama mahkûm eden mevsimsel dönemin kapandığını belirten Baykal, “Özellikle sınava hazırlık sürecinde depar atmanın diğer yarışılan adaylarla fark oluşturma adına çok önemli olduğu bu dönemde bahara yenilen, güne-güneşe aldanan çok sayıda öğrencinin havlu attığına şahit olmaktayız.” dedi.

Hakan Baykal, duygularına gem vuramayan gençlere bu sene en temel önceliğin üniversite kazanma aşkı olması gerektiğini hatırlatmanın faydalı olacağını dile getirdi. Baykal, öğrencilere de şöyle tavsiyede bulundu:

“Bu sene kitaplarınıza, testlerinize, girmek istediğiniz üniversiteye aşık olun. Matematiğin türevine, integraline; kimyanın asitlerine, bazlarına; coğrafyanın yeryüzü şekillerine; tarihin Osmanlı’nın yükselişine, Cumhuriyet’in kuruluşuna; fiziğin F=m.a’sına, doğrusal hareketine; biyolojinin hücresine, kromozomlarına; felsefenin anlamına, Kant’ın ahlak felsefesine aşık olun! Öğrenci için aşık olunacak o kadar çok konu ve ders var ki!”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler