Öğretmen atamaları ne zaman? Kontenjan durumu ne? Detaylar haberimizde…

Öğretmen atamalarına ilişkin kontenjan için gözler bugün Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde yapılacak Kabine Toplantısına çevrilmiş durumda. Haftalardır sorulan ve milyonlarca adayın beklediği atamalarla ilgili gözler Kabineye çevrilmiş durumda.

Öğretmen atamaları ne zaman? Kontenjan durumu ne? Detaylar haberimizde…

Kabinede yapılacak toplantının en önemli gündem maddelerinden bir tanesinin de Öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağı, kaç öğretmen alınacağı ve hangi kontenjanlarda boşluk olduğu yönünde olması planlanıyor.

ÖĞRETMENLER MÜJDEYİ NE ZAMAN ALACAK?

Geçtiğimiz günlerde kameralar karşısına geçen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıklamalarıyla Kabine Toplantısını işaret etmişti. Tüm adaylar gözleri bugün Beştepe’de yapılacak toplantıya çevirmiş durumda.

ÖĞRETMEN ALINACAK MI?

En son 45 bin Öğretmenin ataması yapılmıştı bununla beraber katıldığı TV programında konuya açıklık getiren Tekin, “2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız.

Alabileceğimiz en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum. Ama henüz sayıyla ilgili bir şey söylemem yanlış olur. Ama tahmin ediyorum önümüzdeki Kabine Toplantısı'nda bu zaten gündeme gelir. Ondan sonra da bize tahsis edilecek atama sayısına göre, biz de oturup branş bazlı olarak dağılımını yapacağız." İfadelerine yer verdi.

En son atamalarda öğretmenlerin neredeyse yüzde 50’den fazlası deprem bölgesine atanmışı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler