Okuduğu okula müdür oldu

Eğitimci hayalini gerçekleştirerek eğitim gördüğü okula müdür oldu

Okuduğu okula müdür oldu

Siirt'te okuduğu okulda müdür olarak görev yapan Uğur Işık, kendisiyle aynı sıralarda eğitim gören öğrencilerinin geleceğe hazırlanması için çalışıyor.

Merkezde bulunan, daha önce Evren İlköğretim Okulu, şu an ise Said Nursi Ortaokulu olarak hizmet veren okula 1996'da başlayan Işık, Siirt Atatürk Lisesinden sonra Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünden mezun oldu.

Eruh ilçesine bağlı Bağgöze Ortaokuluna 2013 yılında atanan ve farklı okullarda görev yaptıktan sonra geçen yıl Said Nursi Ortaokuluna müdür olarak atanan Işık, çocukluk hayalini gerçekleştirdi.

- "BURADA DOĞUP BÜYÜDÜĞÜM İÇİN AİLELERİ, VELİLERİ ÇOK İYİ TANIYORUM"

Işık,  çocukluğundan beri en büyük hayalinin ilkokul sıralarında oturduğu okulda görev yapmak olduğunu ve bunu başarmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Çocukluğunun okulun bulunduğu bölgede geçtiğini dile getiren Işık, şöyle konuştu:

"Allah da nasip etti, 2022'de okul müdürü olarak göreve başladım ve görevimi de en iyi şekilde sürdürüyorum. Buradaki ortama yabancı olmadığım, burada doğup büyüdüğüm için aileleri, velileri çok iyi tanıyorum. Bundan dolayı da bir sorun karşısında çözümün nasıl olacağını çok iyi biliyorum. Veliler, öğretmen ve öğrenciler hatta tüm paydaşlarda birlikte çalışıyoruz. Elimizden geldiğince sanat, kültür, sportif faaliyetlerde bulunuyoruz."

- "BURADA GÖREV YAPMAK BENİM ÇOCUKLUK HAYALİMDİ"

İlkokula gittiği sıralarda imkanların kısıtlı olduğunu dile getiren Işık, şu anda devlet desteğiyle öğrencilerin başarılı bir eğitim süreci geçirmesi için her türlü imkanın sağlandığını anlattı.

- "BAŞARILI OLMAMIZ İÇİN ÇOK GAYRET GÖSTERİYOR"

Öğrencilerden Hiranur Aktaş da okul müdürü Işık'ın kendileri için büyük çaba sarf ettiğini dile getirdi.

"Uğur hoca bu sıralarda büyümüş, onun değerini bilmemiz gerekir. Başarılı olmamız için çok gayret gösteriyor." diyen Aktaş, büyüyünce doktor olup Işık gibi memleketine hizmet etmek istediğini belirtti.

Dılğaz Altın da yazılım mühendisi olmak istediğini anlatarak, "Uğur hoca çok iyi bir insan, bizim iyi bir yere gelmemiz, güzel bir mesleğe sahip olmamız için çok çabalıyor, bize yardımcı oluyor." ifadesini kullandı. (A.A)

Kaynak: Anadolu Ajansı