Okulların açılacağı tarih son dakika açıklama

Okullar Ne zaman açılacak 2016? sorusunun kesin ve net tarihi açıklandı

Okulların açılacağı tarih son dakika açıklama

Sosyal medyada zaman zaman ortaya atılan Okullar Ne zaman açılacak? soruna cevap olarak okulların açılması ertelendi iddialarına MEB çareyi, açıklama yapmakta buldu. Okullar ne zaman açılacak 2016 konusunda yapılan son dakika MEB açıklamasında, ortaya atılan tüm yalan iddialar deşifre edildi. Okulların 3 Ekim'de açılacağı iddiaları ve doğrulamalar tüm veli ve öğrencilerin kafasını karıştırdı. Açılış tarihi olak belirlenen 19 Eylül konusunda Bakanlık, doğrudur derken, 3 Ekim'de açılacağı iddiaları da taraflrınca yalanlandı. 2016-2017 eğitim yılı MEB takvimi doğrultusunda sizler için yaptığımız araştırmada okulların açılacağı tarihleri de kesin ve net sonuçlar ile paylaşıyoruz.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK 2016?

15 Temmuz darbe girişimi, OHAL kapsamı ve KHK kararaları sonrasında özellikle de velilerin kafasını bulandıran iddialar gün geçmiyor ki ortaya atılsın. Okul müdürlüklerine kadar ulaşan iddialarda ertelenme haberleri son dakika MEB tarafından yalanlandı. Öğretmen atamaları, açığa alınmalar, hepsinin peşi sıra gelmesi ve okullar açılasaya kadar ahlledilmesi ve 15 bin öğreten atamasının da sene sonuna kadar tamamlanacağı Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanmıştı. MEB yaptığı açıklamada okul takviminin değişmediğini ve 2016-2017 eğitim öğretim yılının 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacağını duyurdu.

OKULLARIN AÇILACAĞI TARİH DEĞİŞTİ

Konuyla iligli açıklama yapan İsmet Yılmaz,  'İçinde bulunduğumuz durumda Okulların açılması 1-2 hafta ertelenebilir ve öyle olacak. Okullar 3 Ekim tarihine kadar açılmış olacak dedi. Bizde bu tarihe kadar atamaları tamamlayacağız' demişti. Bu açıklamanın üzerine MEB'den yeni açıklama geldi.

MEB 3 EKİM AÇIKLAMASI

Bugün bazı basın yayın organlarında, 2016-2017 eğitim öğretim yılının 3 Ekim 2016 tarihinde başlayacağına yönelik spekülatif haberlere yer verildiği görülmüştür. Söz konusu haberlergerçeği yansıtmamaktadır.

Okulların açılışının ertelenmesinin söz konusu olmadığını belirten  Bakan Yılmaz, "Okulların açılış tarihi 19 Eylül 2016'dır." ifadelerini kullandı.

MEB TAKVİMİNDE BİR DEĞİŞİKLİK YOK

MEB tarafından yapılan açıklama sonrasında okulların açılmasında belirlenen 19 Eylül tarihinde herhangi bir erteleme de yok.

MEB TAKVİMİ 2016

Okulların açılış tarihi: 19 Eylül 2016

Okulların kapanış tarihi: 9 Haziran 2017

Sömestre tatili: 23 Ocak 2017

Sömestre tatil sonu: 3 Şubat 2017

MEB AÇIKLADI

Milli Eğitim Bakanlığı "Bugün bazı basın yayın organlarında, 2016-2017 eğitim öğretim yılının 3 Ekim 2016 tarihinde başlayacağına yönelik spekülatif haberlere yer verildiği görülmüştür. Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bakanlığımızca daha önce eğitim öğretim yılı çalışma takviminde açıklandığı gibi eğitim öğretim yılı 19.09.2016 tarihinde başlayacaktır. Bakanlığımızla ilgili her türlü resmi açıklama, duyuru ve haber Müşavirliğimizce yapılmaktadır. Bunun dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesini rica ederiz" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz