Renkler suyla buluştu

Ebru kursunda öğrencilerin elinden renkler, suyla buluştu. Üretilen çalışmalar izlenime sunulurken, D.Ü Genel Sekreteri Eyigün "Bizim görevimiz öğrencilerimizin ufkunu açmaktır" dedi.

Renkler suyla buluştu

Dicle Üniversitesi (DÜ) El Sanatları Topluluğu öğrencilerinin Ebru kursunda ürettiği çalışmalar izlenime sunuldu.

DÜ Kongre Merkezi'ndeki serginin açılışını, DÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici ile Prof. Dr. Mustafa Arıca ve DÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün yaptı.

EBRU KURSUNA KATILANLAR

Prof. Dr. Bilici, öğrencilerinin sosyalleşmelerine ve vizyonlarına katkıda bulunmak amacıyla çok sayıda kurs düzenlediklerini ifade ederek, "Bunlardan biri de Ebru kursumuz. Gençlerimiz güzel eserler üretmişler" dedi.

Eyigün de bu tür kursların öğrencilerinin ufkunu açması açısından önemli olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

RENKLERLE BULUŞTULAR

"Önümüzdeki yıl Türkiye'deki üniversiteler arasında ebru yarışması düzenlemeyi düşünüyoruz. Stantlar kurup her üniversiteden öğrencilerin buraya katılımını ve ebru yapmasını istiyoruz. Amacımız Diyarbakır'da ebru yapma heyecanını uyandırmak. Şu an üniversitemizde 41 hobi kursu var. 2012 bahar döneminde 3 bin öğrenci, spor, müzik, sanat kurslarına aktif olarak katılıyor. İnanılmaz güzel bir gelişme. Öğrencilerimizde inanılmaz yetenek görüyoruz. Bizim de görevimiz onların ufkunu açmak. Bu nedenle önümüzdeki yıl, kurs sayısını artıracağız."

Daha sonra DÜ Modern Halk Dansları Topluluğu semazen ekibi ney eşliğinde sema gösterisi yaptı. Öğrencilerin 2 yılda ürettiği 40 eser, hafta sonuna kadar görülebilir.

Kaynak: Diyarbakır Söz