Sendikalardan kısa kısa

Eğitim-Bir-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'na bir yazı göndererek, il emri uygulaması ve öğretmenlerin norm durumu başta olmak üzere, yeni eğitim sisteminin uygulamaya konulmasıyla yaşanması muhtemel mağduriyetlerin önüne geçilmesi için adım atılmasını istedi.

Sendikalardan kısa kısa

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer yaptığı yazılı açıklamada, yeni eğitim sisteminin başlamasına sayılı günler kalmasına rağmen öğretmen, öğrenci, veli ve yöneticiler açısından bazı konularda belirsizliklerin sürdüğünü vurgulayarak, bazı hususların ivedilikle yerine getirilmesi gerektiğini bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın başarılı başlangıç yapmasının en önemli belirtisinin, sistemi uygulamaya koyacak olan öğretmenlerin memnuniyet derecesi olduğunun asla gözden kaçırılmamasını isteyen Özer, öğretmenlerin iş huzurunun, aynı zamanda iç huzuruna bağlı olduğunu ifade etti.

EĞİTİM-SEN .’CİDDİ MAĞDURİYET’

Eğitim-Sen de Milli Eğitim Bakanlığı'nın özür grubu atamalarındaki tutumunu eleştirerek, bu durumun ''bugüne kadar hiç yaşanmamış oranda ciddi mağduriyetler yarattığını'' ileri sürdü.

Eğitim-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, özür grubundaki temel amacın öğretmenlerin eş durumu, sağlık, gibi nedenlerle ortaya çıkan sorunlarını mağduriyet yaratmadan çözmek olduğu vurgulanarak, MEB'in atama yapmaması eleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın özür grubu atamalarının yılda bir yapılacağının açıklamasının da yeterli bulmayan  Eğitim-Sen'in açıklamasında şu ifadelere yer verildi:''Milli Eğitim Bakanlığı, yaklaşık 50 bin öğretmeni ilgilendiren ve gerek bakanlık tarafından sürekli belirtilen aile bütünlüğü, gerekse önemli sağlık sorunlarının yaratacağı olumsuzlukların önüne geçilmesi için acilen adım atmalı, öğretmenlerin geleceği ve çocukların yaşamı üzerinden kumar oynamaktan vazgeçmelidir.''

TÜM SAĞLIK-SEN :’MAĞDUR EDİLDİK’

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, sözleşmeli kadroda iken 4/A kadrosuna geçen intibaklarının bugüne kadar yapılmayarak, mağdur edildiklerini iddia etti.

Tüm Sağlık-Sen'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Erözgün, 2011 yılında kadroya geçen sözleşmeli personellerin intibaklarının yapılmamasını eleştirerek,  Sağlık Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından acil olarak intibakların yapılmasını istedi. 

Sağlık çalışanlarının birçok sorunla iç içe çalıştıklarını ifade eden Erözgün, özlük haklarındaki bu kayıpların bir an önce düzeltilerek, mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini vurguladı. 

BİLLUR TUZ EYLEMİNDE MOLA-

Tekgıda-İş Sendikası, 240 gündür sürdürdüğü Billur Tuz eyleminde ara  verdi.

Tekgıda-İş Sendikası'ndan yapılan yazılı açıklamada, 20 yılı aşkın bir süredir toplu iş sözleşmelerinin imzalandığı Billur Tuz'da, işverenin birden sendika karşıtı olmasının ardından sendikalı çalışanlarını işten çıkarması nedeniyle eyleme başladıkları hatırlatıldı.

Açıklamada, işveren mağduru işçiler adına sürdürülen hukuk mücadelesinin olağan ve makul süreleri aştığı vurgulanarak, ne zaman sonuçlanacağı belli olmayan yargılama sürecinde, üyelerinin sokak ve çadırlarda daha fazla yıpranmaması için eyleme ara verildiği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz