"Siyer-i Nebi Yarışması"

Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen "Siyer-i Nebi Yarışması", 16 Nisan 2018'de ülke genelinde il ve ilçe merkezlerindeki devlet okullarında yapılacak.

Anadolu Gençlik Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, dernek tarafından düzenlenen "Siyer-i Nebi Yarışması" için ülke genelinden yaklaşık bir milyon ortaokul ve lise öğrencisi başvurdu.

Tüm il ve ilçe merkezlerindeki devlet okullarında 16 Nisan 2018'de yapılacak yarışmada, sınav içeriği ortaokullar için Ebul'l Hasan En-Nedvi'nin "Son Peygamber Hazreti Muhammed" adlı eserinden, liseler için ise Dr. Şerafettin Kalay'ın "Alemlere Rahmet Olarak Gönderilen Elçi Hz. Muhammed" adlı eserinden hazırlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı Genel Başkanı Salih Turhan, yaklaşık bir milyon gencin yarışmaya katıldığını belirterek, yarışmacıların aileleri de düşünüldüğünde bunun 5 milyon kişiye yakın bir kitlenin Hazreti Muhammed'in hayatına odaklanması demek olduğuna dikkati çekti.

Kendileri için yarışmanın bunun bir vesilesi olduğunu aktaran Turhan, "Elbette bu yarışmanın katılımcılarını hoşnut edecek sürpriz hediyelerimiz olacak. Biz en güzel hediyenin tüm katılımcılarının zamanlarını Efendimiz'in örnek hayatını öğrenmeye ayırmaları olarak görüyoruz. Öte yandan, İslam'ı ya da Siyer'i sadece ve sadece bilmenin bir karşılığı olduğunu da düşünmüyoruz. Çünkü İslam bütünüyle insanın yaşaması için gönderilmiş bir dindir ve Efendimiz ise tutum ve davranışları ile hepimiz için örneklik teşkil eden bir önderdir. Bu örneklik, tüm zamanlara ve mekanlara seslenmektedir." ifadelerini kullandı.

Anadolu Gençlik Derneği Ortaokullardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Sami Koçak da yarışmayla ilgili şu bilgileri verdi:

"Ortaokullar komisyonu olarak bu yıl ikinci kez Siyer-i Nebi yarışmasını düzenliyoruz. Bundan önceki sene ortaokullardan 300 binden fazla öğrenci başvururken, bu yıl yaklaşık yarım milyon öğrencimiz başvurmuştur. Ortaokulları ağacın kökü olarak görüyor, yarına yön verecek gençlerin buradan yetişeceğine inanıyoruz. Siyer-i Nebi sınavıyla en önemli amacımız bir gencimize daha Peygamberimiz’in hayatını ulaştırmaktır."

Kaynak: Diyarbakır Söz