Taş atan yanmasın

Dicle Üniversitesi (DÜ) Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) meydana gelen olayların ‘ifade özgürlüğü’ olarak tanımlanamayacağını söyledi. Eylemi kınayan Eyigün, “Taş ve molotof bombası kullanarak eylem yapmak demokratik değildir ve ifade özgürlüğü bağlamında değerlendirilemez.” dedi.

Taş atan yanmasın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılmasını izlemek üzere ODTÜ’ye gelişi sırasında yaşanan olayları değerlendiren Prof. Dr. Sabri Eyigün, şiddet içeren hareketlerin üniversitelere zarar verdiğini söyledi.

ÜNİVERSİTELERDEKİ EYLEM

Herkesin farklı düşünebileceğini; ancak şiddete başvurmanın kabul edilemeyeceğini kaydeden Eyigün, ifade özgürlüğünün, taş ve molotof atmak gibi insan hayatına zarar veren eylemleri kapsamadığının altını çizdi.

Eyigün, şöyle konuştu: “Şiddet içeren eylemler, ifade özgürlüğünü ortadan kaldırır. Bu davranış demokrasiye zarar verir. Üniversitelerde her düşünce kendisini özgürce ifade edebilmelidir. Ancak terör ve şiddetten içeren davranışlara olumlu bakılamaz. Gençlerin, fikir ve bilim üretmesi, üniversitelerin bilimsel üretime odaklanması gerekir. Demokratik eleştirel haklarla şiddeti birbirine karıştırmayın. Eleştirel düşünce biçimlerinin önünü kapatmadan, özgürce; ama şiddetsiz bir davranış dili sergilemek doğru olacaktır. Üniversiteli özgür bir ortamda konuşabilmeli ve tartışabilmelidirler. Ama şiddet ve özgürlük birbirlerine ters kavramlardır. Her türlü şiddet, içinde bir miktar faşizm barındırır.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler