Terör mağduru çocuk TEOG'dan alnının akıyla çıktı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör nedeniyle pek çok öğrenci okula gidemezken, azimle çalışan ve başka bir okulda öğrenimini sürdüren 8'inci sınıf öğrencisi M.Ş.D, TEOG sınavında başarılı oldu

Terör mağduru çocuk TEOG'dan alnının akıyla çıktı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde okulunun güvenlik güçlerinin teröristlere yönelik operasyonlarının sürdüğü bölgede kalması nedeniyle başka bir okulda eğitimine devam eden öğrenci, yaşadığı olumsuzluklara rağmen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında başarılı oldu.

Hendek kazıp barikat kuran, yollara, hendeklere ve barikatlara patlayıcı tuzaklayan PKK'lı teröristlerin saldırıları, Sur'daki öğrencileri de olumsuz etkiliyor. Sur'un 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağının ardından güvenlik güçlerinin teröristlere yönelik operasyonları sürüyor. Bu mahallelerde kalan okullar kapalı olduğu için öğrenciler okullarına gidemiyor.

Mağdur öğrencilerden biri olan M.Ş.D'nin, 8'inci sınıfında öğrenim gördüğü imam hatip ortaokulu da sokağa çıkma yasağı bulunan bir mahallede yer alıyor. Okuluna 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk döneminde çok az gidebilen M.Ş.D, öğrenimini geçici olarak ilçedeki başka bir imam hatip ortaokulunda sürdürüyor.

Sur'dan birçok öğrencinin katılamadığı TEOG sınavlarına azimle hazırlanan M.Ş.D, yaşadıkları olumsuzluklara rağmen 120 sorudan 110 net yapma başarısı gösterdi.

Evlerinde annesi, babası ve 3 kardeşiyle yaşayan M.Ş.D, bölge insanı yararlı olabilmek için doktor olmayı hayal ediyor.

- Hendek ve barikat engeli

M.Ş.D, bu eğitim öğretim yılının ilk döneminde kendi okuluna çok az gidebildiğini söyledi.

Okula giderken silahlı teröristlerle karşılaştıklarını belirten M.Ş.D, hafta sonlarına doğru her bir sınıfta öğrenci sayısının ikiye, üçe indiğini anlattı.

Ders yapılırken bile yine silahlı teröristlerin okuluna kadar geldiğini ifade eden M.Ş.D, hendek ve barikatları aşarak okula gidip gelmek zorunda kaldıklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Yaşadığımız ortam çok acınılacak bir durumdu. Evimizde ders çalışacak bir masam bile olmadan, o kurşun ve bomba sesleri altından derse konsantre olmaya çalışıyordum. Okula gidince öğretmenlerimizi sınıfta görmek büyük bir mutluluk veriyordu. Öğretmenlerimizi görünce derse girmek içimizden geliyordu. Annem ve babam iistemese de ben dinlemedim ve başka bir imam hatip ortaokuluna geçtim. TEOG sınavlarında başarılı olmak için elimden geleni yaptım. Sonuçta 120 sorudan 110 netle iyi bir derece elde ettim."

- "Öğretmenlerime çok şey borçluyum"

Öğretmenlerine çok şey borçlu olduğunu dile getiren M.Ş.D, kendilerine bir baba şefkati gösterip sahip çıktıklarını hatta zaman zaman okuldan evlerine kadar eşlik ettiklerini anlattı.

Terör nedeniyle hayalleri ve hedeflerinin yıkıldığını ancak geleceğini kazanmak için tek çaresinin eğitime devam etmek olduğunu vurgulayan M.Ş.D, "Dönem başında hedefim fen lisesini kazanmaktı ama terör olaylarından dolayı değil hedef olarak, artık onu hayal bile edemiyorum. Hem maddi hem de manevi anlamda büyük bir çöküntü oldu. Sadece ben değil, Sur ilçesinde yaşayan bütün öğrenciler için büyük bir çöküntü oldu" diye konuştu.

M.Ş.D, idealindeki mesleğin tıp doktorluğu olduğunu ifade etti. Bunu başaracağına inandığını söyleyen M.Ş.D, "Doktor olmak istememdeki en büyük etken, Türkiye'ye faydalı olmak, halkımın ihtiyaçlarını gidermek. Kendi memleketimde doktorluk yapmak istiyorum" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz