Uludere'nin eğitimdeki gururu

Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) 547 puan alarak Türkiye 30.'uncusu olan Rahmi Varış, terör ve şiddet olaylarıyla gündeme gelen ilçenin gururu oldu. Varış,”Hayalim Tıp Fakültesi kazanmaktı. Bunu başardığım için çok mutluyum.” dedi.

Uludere'nin eğitimdeki gururu
ŞIRNAK- Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) 547 puan alarak Türkiye 30.'uncusu, Şırnak il birincisi olan Rahmi Varış, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kara tarafından 20 haneli köyünde ziyaret edildi.

Uludere'ye bağlı Ballı köyünde maddi sıkıntı ve zor şartlar altında okuduğunu belirten Varış, İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün verdiği destekleri sayesinde dershaneye gittiğini söyledi.

‘HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM’ Varış, tek hayalinin Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanmak olduğunu dile getirerek, bu hayalinin gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşarken okulda ve dershanelerde yardımlarından dolayı Uludere Kaymakamı ve Milli Eğitim Müdürü’ne teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kara, öğrenciyi kutlayarak "Varış, LYS 547 puan alarak Türkiye 30'uncusu ve Şırnak il birincisi olarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. Bu başarısı ile ilçemizin onuru ve gurur kaynağı olmuştur. 20 haneli küçük bir köyde maddi imkansızlıkların üstesinden gelerek bu büyük başarıya ulaşması bizi de çok mutlu etmiştir" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler