Ulusal Zootekni Öğrenci Kongresi

Geleneksel hale gelmiş Ulusal Zootekni Öğrenci Kongresi’nin 11.’si Dicle Üniversitesi’nde başladı.

Ulusal Zootekni Öğrenci Kongresi

D.Ü. Kongre Merkezi’nde düzenlenen kongreye Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Bükün, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Muzaffer Denli, Türkiye’nin birçok üniversitesinden çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından, gelen misafirleri selamlayan Rektör Saraç, Diyarbakır’ın ve Dicle Üniversitesi’nin her alanda birçok akademik başarıya imza attığına değinerek, gelen misafirlere kongreden arda kalan zaman diliminde Diyarbakır’ın tarihi ve doğal güzelliklerini de muhakkak suretle görmeleri gerektiğini söyledi.

LİSANS ÜSTÜ ÖĞRENCİLER

Kongre Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin hazırladıkları çalışmalarını bilimsel bir ortamda sözlü ve poster sunumu şeklinde sunacaklarına değinen Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Muzaffer Denli, “Geleneksel hale gelmiş bu kongreyi Diyarbakır’da düzenlemekten ve sizleri burada ağırlamaktan guru duyuyoruz. Sizler geleceğe yön verecek olan gençlerin böylesine güzel etkinliklerde başrol oynaması bizleri mutlu ediyor. Umarız ülkemiz hayvancılıkta çok daha iyi yerlere gelir. Bu kongreye toplam da 34 sözlü sunum ve 56 poster sunum ile katılım sağlandı” diye konuştu.

TARIMIN ANA KONULARI

Tarımın ana kollarından biri olan hayvancılığın bir çalıştay kapsamında ilimizde tartışılacak olmasının kendileri adına gurur kaynağı olduğunu kaydeden Prof. Dr. Bekir Bükün de, “Siz öğrencilerin ve sektörün temsilcilerinin hazırladıkları bilimsel çalışmalar, akademik bir ortamda tartışılacak. Dünya nüfusu hızla artarken, başta çayır- mera, orman ve tarım alanlarının azaldığı bir dönemde, gıda kaynakları, tarım alanları ve hayvancılığın önemi daha fazla artacaktır. Bizler de çalışmalarınızı bu doğrultuda yapmalıyız. Katılan öğrencilere başarılar diliyorum. Kongrenin gerçekleşmesinde yardımlarını eksik etmeyen tüm kurumlara, başta Dicle Üniversitesi Rektörlüğüne teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

İlk gün öğrencilerin sunumlarını sunacakları kongrenin ikinci gününde hayvancılık sektörünün temsilcileriyle çalıştay düzenlenecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz