Üniversiteden çocuk sevgisi

Hakkari Üniversitesi'ne bağlı Sürekli Eğitim Merkezi'nde resim kursu gören 60 öğrenci, Atatürk Kültür Merkezi'nde sergi açtı.

Üniversiteden çocuk sevgisi

Hakkari Üniversitesi'ne bağlı Sürekli Eğitim Merkezi'nde, Öğretim Görevlisi Derya Özdemir, 6-12 yaş arasındaki öğrencilere ücretsiz resim kursu veriyor. Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bodur ve yaz kursuna katılan akademisyenler resim sergisini gezerek, çocukların renkli dünyalarına tanıklık etti. Sergiyi gezenler, çocukların çizdiği resimlere büyük ilgi gösterdi.

RESİM KURSU

Kurs Öğretmeni Öğretim Görevlisi Özdemir, "Çocukları, kendi yetenekleri doğrultusunda yönlendirerek, çeşitli uygulama teknikleriyle eğlenme ve öğrenmelerini amaçladım. Resim yapmak çocuk için simgesel bir oyundur. Ayrıca, çocuğun kendini özgün bir şekilde ifade etmesini sağlar. Bu oyunda ortaya kovduğu şey onun duygusal ve düşünsel yaşamıyla ilgili imgelerdir. Sanat eğitimi, çocukların özgüvenini kazanmada katkıda bulunan ve yaratıcılığını geliştiren bir eğitimdir. Çocuk gelişiminde resim eğitimi, eğitimin en az diğer süreçleri kadar önemli. Resim tasarım uygulama sürecinde çocuk kısa zaman içerisinde göz ile düşünme yetisi kazanacaktır." dedi.

ÇOCUK SERGİSİ

Kursu öğrencisi Alper Erler'in Babası Galip Erler, çocuğunun bu kursa katılarak, sosyal gelişimin katkı sağlandığı için çok mutlu olduğunu belirtti. Erler, şöyle dedi: "Hakkari'de çocukların boş zamanlarını değerlendirecek sosyal aktivitelerin olmadığı bir ortamda, bu kursu açan üniversiteye ve kurs öğretmeni Öğretim Görevlisi Derya Özdemir'e teşekkür ediyorum. Çocuğumun bu sergide yaptığı resimleri görünce ben ve eşim duygulu anlar yaşadık."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler