Uzaktan Kur’an kursu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı tedbirler nedeniyle bu yıl Yaz Kur'an Kursları'nda eğitimlerin Diyanet TV üzerinden, uzaktan eğitim yoluyla yapılacağını belirterek, derslerin bugün başladığını ve 6 hafta boyunca devam edeceğini bildirdi.

Uzaktan Kur’an kursu

Diyanet İşleri Başkanlığının Diyanet TV üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle düzenlediği "Yaz Kur'an Kursları Eğitim Programları", Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın yaptığı açılış dersiyle başladı.

Erbaş, her yaz tatilinde olduğu gibi bu sene de çocukların Kur'an'ı, Hazreti Muhammed'i ve İslam'ı tanıyacakları "Yaz Kur'an Kursları"nı başlatmanın sevinç ve heyecanını yaşadıklarını aktardı.

Anne babaların, çocuklara karşı birtakım sorumlulukları olduğunu ifade eden Erbaş, "Bu sorumluluklarımızdan en önemlisi, şüphesiz çocuklarımızı hak ve hakikati bilen iyi bir insan ve güzel bir Müslüman olarak yetiştirmektir. Kendileriyle barışık, Rabb'ini tanıyan, peygamberini seven, Kur'an'ı öğrenen ve dinini bilen bireyler olmaları ve İslam ahlakıyla ahlaklanmaları için gayret etmektir." diye konuştu.

Çocukları Kur'an'la ve onun evrensel ahlak ilkeleri ile tanıştırma adına yaz Kur'an kurslarını önemli bir fırsat olarak gördüklerini dile getiren Erbaş, "Kur'an ile tanışan nesiller, insana yakışan en güzel ziynetin adalet, merhamet, paylaşma ve yardımlaşma duyguları ile dolu bir kalp olduğunu görecektir. Peygamberimizin örnek hayatı ve eşsiz ahlakı ile tanışan çocuklarımız, iyi bir insan olmanın önemini kavrayacak, vatanına milletine ve bütün insanlığa faydalı bir insan olmanın gereğini yapacaktır." ifadelerini kullandı.

Kurs vesilesiyle çocukların Kur'an'ın anlam dünyası ile tanışacağını, temel dini bilgileri, ibadetleri ve ahlaki değerleri en doğru yöntemlerle öğrenme imkanı bulacaklarını dile getiren Erbaş, çocukların İslam'ın temel değerleri ile tanışarak hayatlarını bu değerler üzerine inşa etme fırsatı bulacaklarını, sevgi, saygı, nezaket, zerafet, hak, hakikat, iyilik ana-baba, akraba ve yakınlara hürmet gibi ahlaki değerlerle tanışacağını, yüreklerinin birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma, paylaşma duygularıyla dolacağını söyledi. Erbaş, "Kısacası çocuklarımız İslam'ı tanımakla yer yüzündeki en yüce idealin Yaradan'a itaat ve yaratılanlara merhamet olduğunu öğrenecektir." dedi.

- Başarılı olanlara e-başarı belgesi verilecek

Dersleri takip edemeyen ya da tekrar izlemek isteyenlerin ise "Diyanet TV YouTube" kanalı üzerinden eğitim videolarına erişilebileceğini belirten Erbaş, eğitim sonunda sistemde kayıtlı öğrencilere isteğe bağlı olarak, test usulü online değerlendirme yapılarak, başarılı olanlara e-başarı belgesi verileceğini de bildirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz