Veterinerler mezun oldu

Dicle Üniversitesi (DÜ) Veteriner Fakültesi, 15. dönem mezunlarını düzenlenen törenle uğurladı.

Veterinerler mezun oldu

Törene, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Yalçın, Tıp Fakültesi Dekanı Fuat Gürkan, Duhok Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Lokman Tayib, tarım il ve ilçe müdürleri, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileler katıldı.

MEZUNLAR COŞKUSU

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Yalçın, üniversitelerin temel hedefleri, öğrencilerine daha iyi bir eğitim ve öğretim verebilmek, onları çağdaş bilgilerle donatarak, mesleğe hazırlamak, bilim ve teknoloji öğretmek, bilimsel araştırma yapmak, ülkenin ve bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine öncülük etmek ve sorunlarına çözüm üretmek olduğunu belirterek, "Bugün Dicle Üniversitesi, bölgemizde kamu, sanayi, işbirliği çerçevesinde tarım ve hayvancılığın da dahil olduğu sempozyum, toplantı, panel, seminer ve konferanslarla bölge kalkınmasında üstlendiği öncü görevini akılcı bir yaklaşımla artan bir tempoyla yerine getirmektedir" dedi.

AKADEMİK KADRO

DÜ Veteriner Fakültesi'nin, akademik kadrosunun gün geçtikçe zenginleştiğini kaydeden Yalçın, Bologna süreci çerçevesinde veteriner hekimlik eğitim müfredatının yeniden yapılandırılarak ve alt yapısının iyileştirilmesi çalışmaları ile eğitim kalitesinin giderek yükseldiğini ifade etti. Fakülteyi 1. olarak bitiren İrfan Cihanergin ise, ailesi ve üniversite yaşamı boyunca kendisine destek olan hocalarına teşekkür etti. Konuşmaların ardından Veteriner Fakültesi Dentoloji öğretim üyesi Prof. Dr. Aydın Ketani tarafından veteriner hekim andı okundu. Dereceye girenlere mezuniyet belgeleri aileleri tarafından verildi. Tören, müzik dinletisi ile sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz