Yaz kampı başlıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin tatil yapma imkanı olmayan çocuklara yönelik olarak düzenlediği Çocuk Yaz Kampı’nın 7’incisi 11 Haziran günü başlıyor. Kampta bu yıl toplam 810 çocuk tatil yapacak.

Yaz kampı başlıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün koordine ettiği Elazığ’ın Gezin İlçesi’ndeki Çocuk Yaz Kampı okulların tatil olmasıyla birlikte başlıyor. Hazar Gölü kenarındaki 19 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olan Çocuk Yaz Kampı’nda 6 yılda 3 bin 870 çocuk ücretsiz olarak birer hafta tatil yapma imkanı buldu.

Daha önce tatil yapmamış ve yapma imkani bulunmayan zorunlu göç mağduru veya risk altındaki 9-14 yaş grubundaki kız ve erkek çocukların yararlandığı Çocuk Yaz Kampı 17 Ağustos 2012’ye kadar sürecek.

TÜM KAMP İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Çocukların kişisel gelişimine katkı sunmak, çevresiyle daha uyumlu olması, dışlanmışlık duygusundan arındırılması, özgüveni gelişmiş bir şekilde yetişmesine katkı sunmak amacıyla düzenlenen Çocuk Yaz Kampı’nda her çocuğa spor çanta, diş fırçası, diş macunu, ayakkabı, terlik, havlu takımı, şort, tişört, şapka, bandana, terlik, iç çamaşırı, çorap, şampuan, bone armağan ediliyor.

SPOR VE OYUN DOLU

İki voleybol, bir futbol, bir basketbol sahasının bulunduğu Çocuk Yaz Kampı’nda çocukların yüzebileceği havuz ile çocuk oyun grupları ve fitness grubu bulunuyor. Günde dört öğün yemeğin verildiği Çocuk Yaz Kampı’nda resim ve el becerileri atölyesi, yüzme, futbol, voleybol, basketbol, satranç gibi sportif faaliyetler, yüzme, müzik atölyesi, doğal ritim atölyesi, çocuk hakları atölyesi, okuma atölyesi, çocuk hakları atölyesi, çocuklar için insan hakları ve demokrasi atölyesi, açık hava sinema gösterimi gibi günlük etkinlik ve eğitimler yapılacak.

Tiyatro eğitmeni, çocuk gelişimisi, sosyolog gibi uzmanların da bulunduğu Çocuk Yaz Kampı’nda muhtemel bir sağlık problemine karşı bir hemşire de hazır bulundurulacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz