Yaz kurslarından 390 çocuk faydalanıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, yaz tatiline giren çocukların zamanlarını iyi değerlendirmek amacıyla temmuz ayında 7 farklı dalda açtığı atölye ve kurslardan 390 çocuk faydalanıyor.

Yaz kurslarından 390 çocuk faydalanıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte çocuklara yönelik açtığı yaz kursları Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda devam ediyor. Yaz kursları kapsamında 3,4,5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik açtığı matematik, drama, aklı oyunları, İngilizce, sanat, satranç ve kağıt kalem atölyesi ile okul öncesi kurslardan 390 çocuk faydalanıyor. 25 Ağustos 2017’de sona erecek olan kurslarda, 6,7 ve 8. sınıf öğrencileri haftanın 5 günü sabah 09.00 ile 11.00; 3,4 ve 5. sınıf öğrencileri ise 13.30 ile 15.00 saatleri arasında eğitim görüyor.

4-6 yaş okul öncesi eğitim ise Sümerpark ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yeniköy Sosyal Konutları’nda sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2 grup şeklinde devam ediyor. Kurs dönemi boyunca çocuklar yönelik her cuma günü 13.30 ile 15.00 saatleri arasında animasyon film gösterileri düzenleniyor.

DRAMA ATÖLYESİ ÇOCUKLARIN HAYAL DÜNYASINI GENİŞLETİYOR

Yaz kursları kapsamında açılan drama atölyesiyle çocuklar, kendi hayal dünyalarının yaratıcılığını kullanma, iletişim becerilerini geliştirme, empati kurabilme, özgüven artırma ve grupla birlikte hareket etmeyi öğreniyor. Drama atölyesinden 3,4,5,6,7 ve 8. sınıf öğrencileri yararlanıyor.

ÇOCUKLAR MATEMATİĞİ SEVEREK ÖĞRENİYOR

Çocukların matematiği severek öğrenmeleri amacıyla yaz kurslarından faydalananlara yönelik akıl oyunları, satranç ve kağıt kalem atölyeleri oluşturuldu. Çocuklar, bu atölyeler sayesinde matematiğe olan korkularını zeka oyunları oynayarak aşmaya çalışıyor. Atölyeler ayrıca çocukların problem çözme becerisini geliştirerek sayısal zekalarını geliştiriyor.

Matematik atölyesi, 3,4,5,6,7 ve 8. sınıflara Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği dersleri işliyor. 8 sınıf öğrencilerine haftanın 2 günü TEOG sınavı hazırlık kapsamında matematik dersleri veriliyor.

ÇOCUKLARIN ÇEVRE DUYARLILIĞI ARTIRILIYOR

Kendilerini resimle ifade etmelerini sağlamak için açılan sanat atölyesi ise çocukların yaratıcılıklarını geliştiriyor. Estetik bir bakış açısına sahip olabilmeleri, özgün düşünme, üretme ve çevredeki her türlü malzemeyi kullanarak ürünler ortaya çıkarmayı hedefleyen sanat atölyesinde çocuklar, özellikle malzeme konusunda atıkları kullanıyor. Kullanılan atık malzemelerle çocukların çevre duyarlılığı artırılıyor.

OYUN ODALARINDAN 120 ÇOCUK FAYDALANIYOR

Temel olarak 4-6 yaş arası çocukların öz bakım ihtiyaçlarını karşılamak ve okul öncesi eğitimlerini tamamlamak amacıyla açılan oyun odalarından toplam 120 çocuk faydalanıyor. Öz bakım becerilerini kazandırmak dışında miniklere, sanat derslerinde şarkı söylemeyi ve tekerlemeleri el becerileri eğitimde resim, oyun hamuru ile şekiller oluşturma, boyama ve kağıt kesme işlemleri öğretiliyor. Oyun odalarında eğitimler, 6 sınıfta hafta içi 5 gün sabah 08.30 ile 11.30 ve 13.00 ile 16.30 saatleri arasında veriliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz