Yaz Spor Okulları Satranç Turnuvası başladı

Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilciliği tarafından düzenlenen 1. Yaz Spor Okulları Satranç Turnuvası, 38 lisanslı sporcunun katılımıyla Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda başladı.

Yaz Spor Okulları Satranç Turnuvası başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilciliği tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen 1.Yaz Spor Okulları Satranç Turnuvası başladı.

Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’ndaki Satranç Eğitim Odası’nda başlayan ve üç gün sürecek olan turnuvaya, Yaz Spor Okulları’nın satranç branşında eğitim gören 38 lisanslı sporcusu katıldı. Türkiye Satranç Federasyonu’na bağlı lisanslı 7 hakem denetiminde oynanacak turnuva, Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilciği Eğitmeni Sıtar Yurtsever’in çocuklara turnuvanın işleyişi ve tekniği hakkında bilgilendirmede bulunmasıyla başladı.

SPORCULAR İLK KEZ RESMİ MAÇA ÇIKACAK

Turnuva hakkında bilgi veren Spor Şube Müdürü İsmail Değirmenci, Spor Şube Müdürlüğü’nün çocuk, genç, kadın ve engellilere yönelik çok sayıda sportif ve sosyal faaliyet düzenlediğini açıkladı. 9 branşta düzenlenen Yaz Spor Okulları sonucunda ilki gerçekleştirilen 1.Yaz Spor Okulları Satranç Turnuvası’na 38 sporcunun katıldığını ifade eden Değirmenci,38 sporcunun ilk kez resmi maça çıktığını söyledi. Değirmenci, turnuvada dereceye girecek olan sporcuların Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürlüğü’nü ulusal ve uluslararası turnuvalarda temsil edeceğini belirtti.

‘HERKESİ SPOR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ’NE BEKLİYORUZ’

Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilciliği’ne katkılarından dolayı teşekkür eden Değirmenci, bölgede spor yapmak isteyen herkesi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürlüğü’ne beklediklerini ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz