Yoksul öğrencilere ücretsiz kurs

SEVDE Kadın ve Gençlik Girişimcileri Derneği’nce, Diyarbakır’da 210 yoksul ve dar gelirli ailenin çocuklarına ücretsiz SBS kursu veriyor.

Yoksul öğrencilere ücretsiz kurs

Ayhan YAŞAR

DİYARBAKIR- Diyarbakır’da SEVDE Kadın ve Gençlik Girişimcileri Derneği, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca yürütülen proje kapsamında orta öğretim öğrencilerine yönelik SBS kursu düzenlemeye başladı. 7 ay sürecek olan kursta, 210 yoksul ve dar gelirli öğrenciye eğitim veriliyor. Özel Elit Bilgisayar, Sürücü ve İngilizce Kursu’nda verilmeye başlayan kurslarda deneyimli öğretmenler nezaretinde eğitim veriliyor.

                                                    

ÜCRETSİZ SBS KURSU

Dernek Başkanı Sibel Yağmur, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca yürütülen proje kapsamında orta öğretim öğrencilerine yönelik SBS kursu yürüttüklerini ifade ederek, “Derneğimiz 4 yıllık bir dernektir. Derneğimizin ilk çalışması olan proje ile 210 öğrenciye SBS eğitimini veriyoruz. Bu çocuklarımızın tümü gelir seviyesi düşüktür. Kursumuza 400 öğrenci başvurdu. Ancak yapılan inceleme sonucu sadece 210 öğrenciyi kurslarımıza dâhil edebildik” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler