Zeka yarıştı

Mardin'de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce il genelinde yapılan okular arası satranç turnuvası sona erdi.

Zeka yarıştı

Gençlik merkezinde düzenlenen ödül töreninde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu 13 Şubat'ta 3 kategoride başlayan turnuvanın sona erdiğini, çocukların zihinsel gelişimine olumlu katkıda bulunan satranç sporuna ilginin her geçen gün artarak devam ettiğini kaydetti.

OKULLAR ARASI SATRANÇ

Satrancın, çocukları kötü alışkanlıklardan alı koyduğunu, çabuk ve ileriye dönük düşünmelerini sağladığını belirten Kuzu "Centilmenliğin ve zekanın ön planda olduğu bir turnuva gerçekleşti. İlçelerden de katılımın yoğun olması ve bu öğrencilerin dereceye girmesi bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Yaptığımız turnuvalar sonucunda Mardin'i temsil edecek seviyede olduklarına kuşkumuz bulunmamaktadır. Turnuvaya katılan, dereceye girerek şehrimizi temsil etme şansını elde eden sporcularımızı, Merkez Hakem Kurulunu ve sporcularımızın antrenörlerini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum" dedi. Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri verildi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

Küçükler kategorisinde birinci, Nusaybin Kaymakam Bülent Pakdemir İlköğretim okulu öğrencisi Melek Ayaz, ikinci Merkez 13 Mart Ortaokulu öğrencisi Leylahan Ar ve üçüncü Mardin Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulu Samet Furkan Var oldu.

Yıldız kategorisinde birinci Nusaybin Oğuzhan Ortaokulu öğrencisi Bilal Savcı, ikinci Nusaybin Kaymakam Bülent Pakdemir ilköğretim okulu öğrencisi Musa Er ve üçüncü Mardin Dumlupınar Ortaokulu öğrencisi Esra Çavuş oldu.

Gençler kategorisinde ise birinci Atak Koleji öğrencisi Atakan Gündoğdu, ikinci Nusaybin Süleyman Bölünmez Anadolu Lisesi öğrencisi Rodi Başak ve üçüncülüğü Merkez Anadolu Lisesi öğrencisi Şeyhmus Kurşun elde etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler