215 Bin Ton Pancar İşlendi

Şeker-İş Sendikası Muş Şube Başkanı Fikret Sancar, bu yıl fabrikalarında işlenen 215 bin ton şeker pancarından 31 bin ton şeker, 67 bin ton melas ve 70 bin ton yaş küspe üretildiğini belirtti.

215 Bin Ton Pancar İşlendi

Sancar, yaptığı yazılı açıklamada, 24 Eylül'de başlatılan ve 75 gün süren 31. Şeker Pancarı Alım Kampanyası'nın sona erdiğini anımsatarak, bu süre içerisinde fabrikada 215 bin ton şeker pancarı işlendiğini ifade etti.

 

ŞEKER PANCARI ALIMI

Bu yıl geçen yıllara göre daha kaliteli ve daha temiz pancar alımı yaptıklarını bildiren Sancar, "Fabrikamızda işlenen 215 bin ton şeker pancarından 31 bin ton şeker, 67 bin ton melas ve 70 bin ton yaş küspe ürettik" dedi.

İlaç, mazot ve gübre gibi tarım girdilerinin yükselmesinden dolayı çiftçilerin ektiği üründen yeterli kazanç sağlayamadığını vurgulayan Sancar, pancar taban fiyatında uzun yıllardır makul bir artış yapılmadığını ve çiftçilerin bu durumdan mağdur olduğunu kaydetti.

Sancar, ürün verimi açısından da kentteki pancar üreticilerinin yeterli verimi alamadığına dikkati çekerek, bu durumun fabrikalarındaki verimi de etkilediğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz