3 banka SSK emeklisine binlerce para ödeyecek! Bakanlık’tan kesin talimat

Türkiye’nin dört büyük bankası vatandaşa müjdeli haberi verdi. Yeni güncellenen promosyon rakamları vatandaşların yüzünü güldürecek. Peki hangi banka ne kadar promosyon belirledi?

3 banka SSK emeklisine binlerce para ödeyecek! Bakanlık’tan kesin talimat

Türkiye’nin dev bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank promosyon rakamlarını güncelleme kararı aldı. Bu karar sonrasında SGK emeklilerine ödenecek promosyon oranı da güncellenmiş oldu. Peki kamu bankaları emeklilere ne kadar ödeme yapıyor? Güncellenen promosyon miktarları sonrasında ödeme oranları nasıl değişim gösterecek?

Bankaların Yeni Promosyon Oranları Ne Olacak?

Ziraat Bankası’ndan Emekli Sandığı, SSK, BAĞ-KUR emekli maaşlarını alan müşterilere 12.000 TL’ye kadar promosyon ödemesi imkânı sunuluyor. 3 yıllık peşin promosyon ödemesi sunuluyor. Ziraat Bankası müşterileri 2022 yılına ait devam eden promosyon tutarlarını iade etmeksizin başvuru yapabilirler.

2024 promosyon ödemesi sırasında önceki döneme ilişkin iade tutarı otomatik olarak mahsup edilecektir. Ziraat Bankası aracılığıyla emekli aylıklarını alan müşteriler, promosyon ödemesinden yararlanmak için maaşlarını 3 yıl süreyle Ziraat Bankası aracılığıyla almaya devam etmeleri gerekiyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türkiye Vakıflar Bankası arasında imzalanan Protokol gereği sigortalılar ve hak sahiplerine ilk bağlanan gelir aylık ödemeleri ile emekli ikramiyeleri üzerinden promosyon ödemeleri başlatıldı. Emekli maaşı tutarlarına göre 1 aylık ödemeler şu şekildedir:

10.000 TL’ye kadar olanlara 5.000 TL

10.000 TL ile 15.000 TL arasındakilere 8.000 TL

15.000 TL ile 20.000 TL arasındakilere 10.000 TL

20.000 TL ve üzerindekiler için ise 12.000 TL promosyon ödemesi yapılması planlanıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz