'Antalya'daki G-20 Zirvesi bölgenin markasını artıracak'

Carya Turizm Yatırımları AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Şafak Öztürk, "Dünya liderlerinin Belek'te buluşacağı G-20 Zirvesi bölgenin markasını artıracak, Türkiye'nin prestijine önemli katkılar sağlayacak" dedi.

'Antalya'daki G-20 Zirvesi bölgenin markasını artıracak'
Ali Şafak Öztürk, futbol ve golf turizminin yanı sıra bu yıl Kasım ayında Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Belek turizm merkezinde gerçekleştirilmesi planlanan G-20 Zirvesi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Belek turizm merkezinin dünya turizm sektöründe tesisleri, futbol ve golf turizmiyle marka olduğunu söyleyen Ali Şafak Öztürk, "Dünya liderlerinin Belek'te buluşacağı G-20 Zirvesi, bölgenin markasını artıracak, Türkiye'nin prestijine önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.

'REKLAMINI İYİ YAPMALIYIZ'

ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gibi devlet başkanlarının G-20 Zirvesi için Belek'e geleceğini vurgulayan Ali Şafak Öztürk şöyle konuştu:
"G-20 Zirvesi'ne katılacak ve otelimizde konaklayacak olan ABD Başkanı Barack Obama'nın golf oynaması, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in havuz ve saunaya girmesinin dünyada iyi reklamını yapıp, iyi pazarlamalıyız. Dünyanın ve Avrupa'nın en önemli golf sahalarına sahip bölgemizde yapılacak G-20 Zirvesi bu açıdan çok önemli." Bölgede ışıklandırılmış tek golf sahasının kendilerine ait olduğunu kaydeden Ali Şafak Öztürk, Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt'ın da aralarında bulunduğu golfçülerin gece oyun oynamaktan memnun olduğunu aktardı.

'İYİ TAKIM GETİRMEK İÇİN PARA HARCAMALIYIZ'

Futbol turizmine ilişkin de açıklamalarda bulunan Öztürk, Barcelona, Real Madrid ve Bayern Münih gibi takımları getirmek isteyen ülkelerin bu konuda ciddi harcamalar yaptığına işaret etti. Öztürk şunları söyledi:
"Bunun için hükümetimiz ve turizmciler olarak planlı bir şekilde çalışıp, ödüllü turnuvalar düzenlemeliyiz. Ancak büyük takımları ülkemize böyle getirebiliriz. Bölgemizde oldukça kaliteli tesislere ve sahalara sahibiz. İyi takım getirmek için para almak yerine para vermemiz gerekiyor. Dubai ve İspanya bu işi bu şekilde yapıyor. Bölgemizde 3 ay süren futbol turizminde Antalya'ya yerli ve yabancı 1000'e yakın takım geliyor."

Kaynak: Diyarbakır Söz