Avrupa Borsalarında Yatay Seyir Devam Ediyor

Avrupa borsalarının yatay seyri devam ediyor. Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi piyasalarda değişikliklerin olabileceği belirtiliyor. Stoxx Europe 600 endeksi ve diğer Avrupa ülkelerindeki endekslerdeki durum incelendiğinde, piyasalarda belirli bir istikrarın sürdüğü görülüyor. Uzmanlar, ABD'de açıklanacak olan veriler ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı sunum öncesinde temkinli bir seyir izlendiğini ifade ediyorlar. ECB'nin faiz kararı ve Christine Lagarde'ın yapacağı açıklamaların ise piyasalarda oynaklığı artırabileceği öngörülüyor. Önümüzdeki günlerde Euro Bölgesi ve ABD'de açıklanacak verilerin yakından takip edilmesi gerekiyor.

Avrupa Borsalarında Yatay Seyir Devam Ediyor

Avrupa borsaları, bugün yatay bir seyirle güne başladı. Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararı öncesinde, piyasalarda değişikliklerin olabileceğine dair uzmanların görüşleri dikkat çekiyor.

Stoxx Europe 600 Endeksi

Stoxx Europe 600 gösterge endeksi, kapanışın hemen üzerinde 496,7 puanla işlem görüyor. Almanya'da ise DAX 40 endeksi, yüzde 0,04'lük bir primle 17.700 puan seviyesinde bulunuyor.

Diğer Avrupa Ülkeleri ve Endeksleri

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yatay seyrederken 7.663 puan, İtalya'da MIB 30 endeksi sınırlı bir primle 33.233 puan, İspanya'da IBEX 35 endeksi önceki kapanışının hemen üstünde 10.173 puan, ve Fransa'da CAC 40 endeksi ise yüzde 0,1 artışla 7.944 puanda bulunuyor.

Uzman Görüşleri ve Beklentiler

Analizlere göre, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın Kongre'de yapacağı sunum öncesinde ve ABD'de açıklanacak olan ADP özel sektör istihdamı verileri öncesinde temkinli bir seyir izleniyor.

Yarın ECB'nin faiz kararı ve ardından ECB Başkanı Christine Lagarde'ın yapacağı açıklamaların piyasaların odağında olacağını belirten analistler, bu yönlendirmelerin piyasalarda oynaklığı artırabileceğini ifade ediyorlar.

Dün bölge genelinde açıklanan verilerin karışık sinyaller verdiğini belirten analistler, İngiltere hariç hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin beklentileri aşmasının dikkat çektiğini belirttiler.

Euro Bölgesi'nde ise Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), ocak ayında aylık bazda yüzde 0,9 ve yıllık bazda yüzde 8,6 azalışla beklentilerin üzerinde gerileyerek dikkat çekti.

Almanya'dan İyi Haber

Bugün açıklanan verilere göre, Almanya'da ocak ayında dış ticaret fazlası 27,5 milyar euroya yükselerek piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Kaynak: AJANSLAR