Babacan: Tasarruf paketi '17 Nisan kararları' diye kayda geçecek

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, önceki gün açıkladıkları paketin ilerde ”17 Nisan kararları, 17 Nisan reformları” diye kayda geçecek önemde kararlar olduğunu belirtti.

Babacan: Tasarruf paketi '17 Nisan kararları' diye kayda geçecek

ABD’de düzenlenen IMF, Dünya Bankası ve G20 toplantılarına katılmak üzere Washington’a gitmeden önce Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtlayan Babacan, önceki gün açıkladıkları paketin içinde gelir getirici kalemler de bir miktar harcama gerektiren kalemler de bulunduğunu hatırlattı.

TASARRUF PAKETİ

Uzun vadeli mevduatta stopajın düşük, kısa vadeli mevduatta stopajın yüksek olmasını istediklerine değinen Babacan, dolayısıyla burada zaten kendi içinde bir denge oluşacağını, bir yerden gelir kaybı gibi görünürken, diğer taraftan gelirin artacağını, bunların hepsinin hesabının kitabının yapıldığını söyledi.

Açıkladıkları unsurların hiçbirinin bütçe için büyük maliyetler oluşturmadığını, hepsinin küçük unsurlar olduğunu ifade eden Babacan, ”Makro dengeler açısından bu paketin faydası çok büyük. Gerçekten bu adımlar herhalde ilerde ’17 Nisan kararları, 17 Nisan reformları’ diye kayda geçecek önemli kararlar diye düşünüyorum” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz