Başkanlar teşviki konuştu

Yeni teşvik sistemi için geri sayım başlarken, Diyarbakır'da bir araya gelen 6 İl'in Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı "yeni yatırımları" tartıştı.

Başkanlar teşviki konuştu

Yeni teşvik sisteminde 6. bölgede yer alan illerin Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) başkanları Diyarbakır'da bir araya geldi. 6. bölgedeki iller için yeni yatırımların geliştirilmesi, oluşturacağı etkiler, geliştirilmesi gereken desteklerin görüşülmesi ve tebliğ yayınlanmadan önce görüş ve önerilerin hazırlanarak Ekonomi Bakanlığı'na sunulması amacıyla 6 ilin TSO, ticaret borsaları esnaf ve sanatkarlar odaları birlikleri ve sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek Diyarbakır'da toplantı düzenledi.

YENİ TEŞVİK SİSTEMİ

Toplantıda yeni teşvik sisteminin bölgesel kalkınmaya katkısı, 6. Bölge için sunulan desteklerin yaratacağı etkiler görüşüldü. Diyarbakır'ın da içinde bulunduğu 6. bölge ile diğer bölgeler arasındaki gelişmişlik farklarının azaltılması için daha kapsamlı desteklere ve kalkınma planlarına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

BÖLGEYE YATIRIMLAR

Açıklanan teşvik paketinde büyük yatırımlar ve stratejik yatırımlar için 6. bölgede yatırımların geliştirilmesi için daha cazip bir hale getirilmesi gerektiği, küçük sanayicilerin de OSB'ler için sunulan desteklerden yararlanmaları gerektiği, özellikle iş gücü prim ve vergi desteklerinin eski yatırımlar içinde sunulması gerektiği tartışıldı. Her bir destek kalemi ile ilgili katılımcı kuruluşların görüş ve önerileri alınarak derlenmesi ve hazırlanan raporun Ekonomi Bakanlığı'na sunulması kararlaştırıldı. -

Kaynak: Diyarbakır Söz