Baydemir: Satıştan üretime kayın

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, kendisine nezaket ziyaretinde bulunan MÜSİAD Diyarbakır Şube Başkanı Şahabettin Aykut ve yönetim kurulu üyelerine, “Kentin gerçek kurtuluşu satış yerine üretime kaymayla olur” dedi.

Baydemir: Satıştan üretime kayın

DİYARBAKIR- MÜSİAD Diyarbakır Şube Başkanı Şahabettin Aykut ve yönetim kurulu üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i makamında ziyaret etti. Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç ile birlikte konuklarını ağırlayan Baydemir, konuklara kırmızı gül verirken, MÜSİAD Başkanı Aydın da Baydemir’e beyaz gül verdi. Yönetim kurulu üyeleri ile tek tek tanışan ve yaptığı işi soran Baydemir, işverenlere kendi markasını oluşturmalarını ve giderek üretime ağırlık vermelerini istedi. Tüketim mallarını satmanın kente bir getirisinin fazla olmadığını dile getiren Baydemir, “Ne zaman ki sattığın gömleği kendin üretirsen, sattığın ayakkabıyı kendin üretirsen o zaman kent kazanır” dedi.

‘BİR ARAYA GELİP GÜÇBİRLİĞİ YAPIN’

Her bir girişimcinin tek başına üretim tesisi kurmasının zor olduğunun da farkında olduğunu dile getiren Baydemir, bunun için bir araya gelip güç birliği yapmalarının önemine değindi. Baydemir, bir araya gelen yatırımcıların banka kredisi ve benzeri yapılardan kaynak da bulabileceğine işaret ederek, “Kentin gerçek kurtuluşu satış yerine üretime kaymayla olur” dedi. Yatırım ve ürünlerin satışı konusunda elinden gelen çabayı göstereceğini de ifade eden Baydemir, bu konuda kapısının sonuna kadar açık olduğunu dile getirdi.

‘TEMİZLİK KAMPANYASI BAŞLATACAĞIZ’

MÜSİAD Başkanı Aykut, bir sürücünün araçtan caddeye çöp atışına tanıklık ettiğini belirterek, kenti temiz tutma konusunda neler yapılabileceğini sordu. Baydemir de Nisan ayında başlayıp yıl sonuna kadar sürecek bir temizlik kampanyası planladıklarını ve bu kapsamda kentteki STK’ları da sürece dahil edeceklerini bildirdi. Yurttaşın davranışı biçiminin değiştirilmesi gerektiğinin altını çizen Baydemir, “Eğer esnafımız işyerinden çıkan kartonları çöp saati dışında günün her saatinde dışarıya bırakırsa kentin yarısı temizlik yapsa bile yetmez” dedi.

Aykut ,Sakarya MÜSİAD Şubesi’nden 14 kişilik bir grubun bölge gezisi kapsamında bu hafta sonu Diyarbakır’a geleceğini ve kendilerinin de 10 yeni üyeye rozet takacaklarını belirterek Baydemir’i bu geceye davet etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz